Cultura 09/02/2018

L'òpera com a eina d'inclusió social

L'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i l'associació Andorra Lírica signen un conveni per ampliar el projecte pedagògic musical

ARA Andorra
2 min
La presidenta de la Junta Rectora de l’EENSM, Pilar Díez, i  la fundadora de l’associació Andorra Lírica, Jonaina Salvador, han signat el conveni. / EENSM

Andorra la VellaL’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) i Andorra Lírica han signat el conveni de col·laboració per tal d’ampliar el projecte pedagògic musical de l’EENSM i diversificar les activitats que proporciona als seus usuaris en aquest camp. Durant la signatura, la presidenta de la Junta Rectora de l’EENSM, Pilar Díez, i la fundadora de l’Associació Andorra Lírica, Jonaina Salvador, han aprofitat per parlar de la bona rebuda que han tingut les primeres accions desenvolupades al gener.

Les encarregades de rubricar l’acord han estat, la presidenta de la Junta Rectora de l’EENSM, Pilar Díez, i Jonaina Salvador, fundadora de l’associació Andorra Lírica. La col·laboració estableix un seguit d’accions conjuntes que tenen l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les persones, acostar la cultura operística i facilitar noves oportunitats i experiències formatives a les persones ateses a l’EENSM. Durant l’acte de signatura, les representants s’han mostrat molt satisfetes d’haver pogut assolir els objectius plantejats amb les primeres activitats realitzades durant el mes de gener, en el marc de l’òpera ‘L’elisir d’amore’.

El passat 18 de gener, la soprano Jonaina Salvador va impartir una sessió didàctica sobre òpera a una vintena d’usuaris de l’EENSM durant la qual va explicar en què consistiria l’òpera ‘L’elisir d’amore’, i va mostrar petits fragments de música i fent participar els usuaris de l'escola i interactuar en aquest estil musical. Posteriorment, com a part de l’acord, Andorra Lírica va convidar a aquests usuaris i als seus familiars a gaudir de l’òpera del diumenge 28 de gener.

Tal com s’ha ressaltat durant la signatura del conveni, els usuaris i familiars estan molt satisfets amb aquesta experiència i, fins i tot, s’han incorporat dues persones més a la pròxima classe d’òpera que impartirà Jonaina Salvador al maig, en el marc de la segona òpera programada de la temporada d’Andorra Lírica: ‘La corte de faraón’.

stats