Cultura 13/07/2020

La vall del Madriu-Perafita-Claror busca contractar tres ecoguardes per a l'estiu

L'entitat impulsa la primera edició d'un concurs de fotografia amb premis de fins a 300 euros

Ana
2 min
Una imatge de la vall del Madriu. / ARXIU ANA

Amb la voluntat de donar a conèixer el ric patrimoni de la vall del Madriu-Perafita-Claror (VMPC), aquest any neix la primera edició del concurs de fotografia 'Descobreix la vall del Madriu-Perafita Claror', un certamen d'il·lustracions obert a totes les persones majors de 18 anys. Durant aquest primer any el tema del concurs és lliure i compta amb uns premis de 300 euros per al guanyador, de 200 euros per al segon classificat i de 100 euros per al tercer.

Així, les bases per participar es poden consultar a la pàgina web www.madriu-perafita-claror.ad/concurs-de-fotografia.

 D'altra banda, al llarg d'aquesta setmana la vall ofereix l'oportunitat de conèixer el territori des de dos vessants molt diferents. El pròxim dia 16 de juliol, a les 19 hores, tindrà lloc l'activitat 'El sender dels sentits', una proposta centrada a experimentar i interactuar amb els sentits i la natura durant una sortida nocturna. Mitjançant el tacte, l'oïda, l'olfacte i la vista, els participants es relacionaran amb el seu entorn.

L'activitat, organitzada en col·laboració d'E-Forestland, té un cost de 5 euros per als adults i per als majors de 14 anys.

El dissabte dia 18, l'historiador del departament de Patrimoni Cultural del Govern, Olivier Codina, explicarà quin impacte va tenir la indústria siderúrgica a la VMPC i en el modelatge recent del seu paisatge amb una sortida arqueològica que s'iniciarà a les 9 hores, amb sortida des del circuit de les Fonts, i s'allargarà fins a les 17 hores. Aquesta sortida, organitzada en col·laboració amb el Centre d'interpretació del Ferro de la Farga Rossell, serà gratuïta per a tothom.

A

ixí mateix, el dia 25 s'organitzarà la darrera activitat del mes de juliol, que es basarà en la celebració del taller 'Coneix la vida dels arbres'. Les inscripcions a totes les activitats es poden fer al web portal@madriu-perafita-claror.ad, o bé trucant per telèfon al centre.

Aquestes activitats s'emmarquen dins les activitats d'estiu que, com cada any, es duen a terme a la vall del Madriu-Perafita-Claror. Enguany, la crisi sanitària no ha permès començar les activitats al mes de maig com estava previst, però moltes d'elles han estat reprogramades per a la tardor.Eventuals d'estiu

D'altra banda, el passat 8 de juliol va sortir publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) l'edicte per a la contractació de tres eventuals per tal de recolzar el cos d'ecoguardes de la vall. D'aquesta manera, es podran ampliar rutes i horaris durant el mes d'agost. L'ecoguarda contribueix a mantenir i a revalorar la qualitat biològica i paisatgística d'un lloc. Treballa al servei de la gestió perdurable de la vall, oferint al territori una plusvàlua mediambiental, social i turística.

stats