Cultura 25/04/2022

Una marató de lectura per cloure les activitats de Sant Jordi a Encamp

Una cinquantena d'alumnes de sisè de primària de l'escola andorrana i joves de l'Àrea de Jovent han llegit de forma conjunta les diferents llegendes d'Andorra

ANA
1 min
Un moment de la marató de lectura celebrada aquest dilluns a Encamp.

EncampLes activitats de Sant Jordi d'Encamp i del Pas de la Casa han finalitzat aquest dilluns amb la 3a edició de la marató de lectura. L'activitat ha tingut lloc a la Biblioteca d'Encamp i ha comptat amb la declamació de l'obra 'Les llegendes d'Andorra'.

Una cinquantena d'alumnes de sisè de primària de l'escola andorrana i joves de l'Àrea de Jovent han llegit de forma conjunta les diferents llegendes que es recopilen en les edicions de 1966 (de Ricard Fiter) i de 2010 (d'Àlvar Valls i Roser Carol). A més, la lectura s'ha acompanyat de la projecció de les il·lustracions que va fer Sergi Mas per a la primera edició del llibre.

Després de la lectura, s'ha atorgat un diploma commemoratiu als joves per agrair-los la seva participació i encoratjar-los a continuar llegint.

Altres activitats del cap de setmana

Durant el cap de setmana Encamp i el Pas de la Casa han acollit diferents activitats per celebrar la festivitat. Dissabte al matí es va començar amb una representació de titelles de la llegenda de la princesa, el cavaller i el drac a la Biblioteca d'Encamp.

Al migdia es va celebrar el dinar de Sant Jordi per a la gent gran al Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, on es van repartir roses, llibres i un bolígraf de record als assistents. I ja a la tarda, la Biblioteca del Pas de la Casa va acollir el contacontes i taller 'Sant Jordi a la cova del Drac', a càrrec de la narradora Vanessa Silva.

A més, durant tot el dia es van repartir roses i llibres de segona mà als usuaris de les dues biblioteques comunals, a Encamp i al Pas de la Casa.

stats