Cultura 07/03/2019

Més de 660 alumnes participen en la 3a edició de 'Whatsapp relats'

Sis centres eren d'Andorra i els restants de comarques veïnes

Marc R. Fort
2 min
El ministre en funcions d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, en l'acte d'entrega de premis del concurs. / M. R. F.

Sant Julià de LòriaEl ministre en funcions d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha lliurat aquest dijous els premis als guanyadors de la tercera edició de 'Whatsapp relats', juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el president de l’Associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, i l’inspector en cap adjunt del departament d'Educació de Serveis Territorials de Lleida, Josep Serentill. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria. El primer premi ha estat per a Eric Barja Boó, del col·legi Janer, el segon premi ha estat per a Maria Villoria González, de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, i el tercer premi ha estat per a Leonardo Paccagnella, de l’Agora Internacional School Andorra. La tercera edició de 'Whatsapp relats' ha aplegat 661 alumnes participants de dotze centres escolars, sis de territori andorrà i sis de les comarques veïnes. Jover ha volgut destacar que "fer relats amb aquest format tecnològic, és una manera de cercar noves utilitats a l'aplicació, i això és molt positiu".

El jurat, format per persones de l’àmbit de la cultura literària d’ambdós costats de la frontera, ha escollit deu relats finalistes. L’autor del relat guanyador rebrà una tauleta tàctil, el segon un rellotge intel·ligent i el tercer, una motxilla amb carregador solar. A més, es regalarà un lot de llibres per als centres dels tres primers alumnes i els altres set finalistes rebran com a obsequi uns auriculars sense fils. L'acte ha comptat amb la presència de l'escriptor Màrius Serra, que ha desplegat una activitat d'escriptura i creativitat interactiva adreçada als joves estudiants que s’hi han donat cita. 'Whatsapp relats' és un concurs de narracions breus adreçat a alumnes de quart curs de segona ensenyança i nivells equivalents dels centres de l’Alt Pirineu, Aran i del Principat.

A través d’aquesta aplicació, els professors reben un missatge amb el tema del concurs i els docents el posen en coneixement dels alumnes, que disposen d’una hora per escriure un microconte d’un màxim de 100 paraules que han d’enviar com a missatge de whatsapp a un número determinat. Aquest any, el títol de la temàtica ha estat 'Perdona, m’he equivocat'. Les entitats que organitzen el concurs són l’Associació del Llibre del Pirineu, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’ajuntament de la Seu d’Urgell.

stats