Cultura 12/11/2019

Miki Núñez actuarà en un reinventat Canòlich Music

Sant Julià de Lòria acollirà el festival de música cristiana de referència el 22 i 23 de novembre

M. P.
2 min
La consellera de Social del comú de Sant Juià de Lòria, Paqui Barbero, i mossèn Pepe Chisvert durant la presentació de la 7a edició del festival Canòlich Music. / M. P. (ANA)

Sant Julià de Lòria'Atreveix-te. Sigues tu mateix' és el lema escollit per a la nova edició del festival de música cristiana de referència al país, el Canòlich Music, que enguany tindrà lloc els pròxims 22 i 23 de novembre a Sant Julià de Lòria. La 7a edició arriba amb unes activitats molt variades que, segons la consellera de Social, Paqui Barbero, "fan que les xifres de participació siguin, any rere any, més importants". El festival no disposarà aquesta vegada de la carpa on habitualment se celebraven les activitats i els concerts i, per aquest motiu, el comú donarà "ple suport" a l'esdeveniment amb la cessió d'espais com el Centre cultural i de congressos lauredià i el Centre esportiu de la parròquia. Entre les novetats més destacades, el Canòlich Music incorpora la participació de Miki Núñez (fora de cartell), exconcursant d'Operación Triunfo i darrer representant d'Espanya al festival d'Eurovisió.

L'objectiu de la celebració, segons ha indicat mossèn Pepe Chisvert, és "fer reflexionar als joves sobre la influència de les xarxes socials en les seves vides i, particularment, de la societat en general". Per aquest motiu, els participants podran posar-se a prova en l''escape town', una activitat que els farà reflexionar sobre l'ús i l'abús de les xarxes socials a través d'un recorregut que els portarà a visitar diferents espais de la parròquia. "L'objectiu és treballar tot el tema de l'autenticitat i convidar als altres a fer un ús correcte de les xarxes socials", ha especificat Chisvert.

El festival s'ha reinventat per aquesta 7a edició, ja que s'ha decidit dividir els grups de joves en dos dies. El divendres 22 de novembre la jornada estarà adreçada als alumnes del primer cicle de secundària (1r i 2n d'ESO de les tres escoles confessionals del país i de la Salle de la Seu d'Urgell) i dissabte s'obre a tots els participants a partir de 3r d'ESO, sempre en horari escolar. Aquesta modificació ha estat el producte final d'un treball conjunt engegat pel Consell de joves del Canòlich Music, un espai de participació dels mateixos joves que han fet les propostes i han dissenyat el programa d'aquesta nova edició.

Els concerts es duran a terme al Centre esportiu el divendres a la tarda i el dissabte a la nit. Es comptarà amb la participació de DJ Garden, artista andorrà que ha punxat amb èxit en diferents festes de jovent del país; DJ Nira, que ja hi va ser l'any passat i Cesc, vocalista del grup guanyador de la primera edició del 'Dona't a conèixer' i excocncursant del programa 'Factor X'. És precisament Cesc qui ha aconseguit apropar Núñez al festival, i actuarà a Sant Julià el dia 22 a partir de les 14 hores.

La música també tindrà un pes important en l'Eucaristia que se celebrarà el dissabte a la tarda, ja que es recupera l'esperit gòspel amb el grup català Vocal Groove, i que tindrà lloc dins de la renovada església parroquial de Sant Julià de Lòria.

stats