Cultura 22/01/2018

Un miler de 'Nascuts per llegir'

La biblioteca de Sant Julià inicia el 21è cicle d'activitats del projecte per promoure la lectura entre la canalla de 0 a 3 anys

Ana
2 min
El conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, i la responsable de la biblioteca laurediana, Elisabeth Gil, en la presentació del 21è cicle 'Nascuts per llegir'. / E. J. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaL’any 2007, el Govern va posar en marxa el projecte ‘Nascuts per llegir’, dirigit a les famílies amb criatures de 0 a 3 anys perquè els vagin inoculant el virus del gust per la lectura. Des que es va endegar el programa, un miler de famílies hi han participat, ja que quan la canalla compleix els tres anys deixen de formar part del projecte, tot i que la majoria continúen sent usuaris de les biblioteques. Durant els deu anys d’existència del ‘Nascuts per llegir’, s’hi han inscrit 936 criatures, i s’han celebrat 201 activitats, de les quals 91 a la biblioteca comunal universitària de Sant Julià de Lòria. També s’han regalat 6.580 motxilles (que contenen la informació del programa), s’han lliurat 2.600 carpetes prepart i s’han entregat 281 diplomes de lector a infants de tres anys que han seguit el ‘Nascuts per llegir’. Actualment, hi ha 257 inscrits, dels quals uns 40 estan apuntats a la biblioteca laurediana. L’any passat, 531 persones van acudir a les activitats lauredianes.

L’equipament cultural de Sant Julià endega aquest dissabte, dia 27, el 21è cicle d’activitats del ‘Nascuts per llegir’, al primera de les sis que s’organitzaran fins al juny. Les sessions tenen lloc un dissabte al matí de cada mes. La primera és un contacontes, amb Eva Gonzàlez, que interpretarà el relat ‘La medusa perduda’. Dues de les propostes del cicle són tallers musicals en família, a càrrec del grup Sonadons. La responsable de la biblioteca, Elisabeth Gil, ha recordat que les places són limitades a 25 infants, tot i que per als tallers musicals es redueixen a dotze, per això es recomana reservar amb antel·lació ja que sempre hi ha llista d’espera. L’assistència és gratuïta.

Gil ha valorat que ‘Nascuts per llegir’ crea nous lectors, ja que la canalla aprèn l’ús de la biblioteca i hi segueix acudint. També ha recordat que quan el Govern va endegar el projecte, els comuns s’hi van sumar de seguida i està més que consolidat. Per la seva part, el conseller de Cultura del comú de Sant Julià, Josep Roig, ha destacat els beneficis de la iniciativa, ja que llegir en veu alta estimula la imaginació de la canalla, fa crèixer el seu món interior i reforça el vincle amb la família. A més, els contacontes i els tallers ajuden a la canalla de 0 a 3 anys a adquirir competències lingüístiques i de comunicació.

stats