Cultura 30/09/2023

Miquel Mercè explora la relació entre la fotografia i la memòria amb la mostra 'Efímer'

L'edifici en qüestió, antigament una plaça de braus, va esdevenir magatzem del servei de manteniment de carreteres d'Andorra i durant la pandèmia va ser el centre neuràlgic de vacunació i testos Covid

M. R. (ANA)
1 min
Inauguració de l'exposició 'Efímer' en el marc del festival Andorra Crea.

Andorra la VellaLa mostra 'Efímer' de Miquel Mercè s'ha inaugurat aquest migdia en el marc del festival Andorra Crea. Entre programadors i familiars, l'arquitecte de professió, ha exposat què el va motivar a crear aquesta sèrie fotogràfica en blanc i negre que captura el procés d'enderrocament de l'antiga plaça de braus d'Andorra la Vella. "Fotografiar el procés de desconstrucció era un homenatge a dilatar aquest temps on l'edifici encara és present, però alhora s'està esvaint" ha comentat Mercè mentre explicava la importància d'exposar la mostra al mateix espai on va passar l'acció. "M'agrada exposar a l'espai públic. Penso que és una forma de trencar barreres" ha assegurat Mercè tot afegint que "aquesta és una mostra que pretén explorar la memòria dels edificis i les nostres vivències".

L'edifici en qüestió, antigament una plaça de braus, va esdevenir magatzem del servei de manteniment de carreteres d'Andorra i durant la pandèmia va ser el centre neuràlgic de vacunació i testos Covid. 

Cal destacar que en el marc de l'Andorra Crea la parròquia d'Andorra la Vella acull, al llarg del cap de setmana, altres propostes culturals. Així, aquest dissabte a dos quarts d'una del migdia s'ha celebrat el concert 'Pelegrí de Meritxell' a càrrec del Trio Pirene a l'església de sant Esteve. Ja diumenge, a les dotze del migdia, tindrà lloc la lectura dramatitzada i el col·loqui del primer text teatral andorrà documentat a la sala d'actes del centre cultural la Llacuna. I al mateix escenari, el diumenge a les cinc de la tarda és prevista la projecció d'audiovisuals amb creadors del país.

stats