Cultura 30/01/2018

Mostra a l'Artalroc del pintor xinès Xiao Xia

L'exposició, gairebé una retrospectiva de l’artista, aplega un total de 27 quadres pintats entre 1988 i 2010 amb diferents tècniques, estils i sobre suports diversos

Ara Andorra
1 min
Imatge de la mostra.

Andorra la VellaL’Artalroc inaugura el proper dia 6 de febrer, a les 8 del vespre, l’exposició ‘Xiao Xia Andorra”. Es tracta de la primera vegada que aquest pintor originari de Nanjing, capital del sud de la Xina, exposa al Principat. L’exposició s’emmarca en les celebracions de l’Any Nou Xinès i comptarà amb la seva presència, així com la del comissari de l’exposició, Henry Périer.

La mostra, gairebé una retrospectiva de l’artista, aplega un total de 27 quadres pintats entre 1988 i 2010 amb diferents tècniques, estils i sobre suports diversos. Es tracta d’una exposició comissariada pel doctor en història de l’art Henry Périer i organitzada en col·laboració amb la galeria d’art China Today de Brussel·les. Amb una llarga trajectòria i influències múltiples, Xiao Xia crea, sovint amb una economia de mitjans, obres sòbriament subtils: un art que podria semblar que és evident, però que amaga una construcció d’imatges enigmàtiques. Un corpus artístic en conjunt increïblement variat, que oscil·la constantment entre Orient i Occident.

L’obra de Xiao Xia és el reflex de la personalitat complexa de l’artista, un creador a vegades discretament excèntric, que ha dedicat la seva vida a la recerca constant d’un nirvana. Actualment l’artista, gairebé retirat, treballa a la Xina des del 2006 en la més estricta confidencialitat. L’exposició es podrà veure fins al 6 de maig.

stats