El museu Thyssen d'Andorra, al 'top ten' dels museus per visitar el 2018

La llista l'ha elaborat la prestigiosa editorial australiana de guies de viatge Lonely Planet

 

Lonely Planet, una de les grans editores de guies de viatges al món, ha elaborat la llista dels deu museus que s'haurien de visitar durant aquest 2018, i entre aquest 'top ten' hi ha representació andorrana. Es tracta del museu Carmen Thyssen, que ocupa la desena posició, tancant així el rànquing.

El museu Carmen Thyssen d'Andorra es va inaugurar el març de 2017 i està situat en un edifici que data del 1933, a la planta baixa d'un dels hotels més antics del Principat, el Valira. Des de l'any passat, l'espai museístic acull exposicions temporals amb obres de la col·lecció Carmen Thyssen Bornemisza. L'estrella d'aquest 2018 serà Gauguin. A partir del 16 de febrer i fins al 10 de setembre es podrà visitar la col·lecció 'Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins’, formada per 22 quadres d'èpoques compreses entre els segles XVI i XIX, al voltant de la temàtica del camí.

La llista dels principals museus a visitar durant aquest any l'encapçala el Gran Museu Egipci d'El Caire. És el museu arqueològic més gran del món, amb més de 100.000 objectes. En segona posició apareix el Louvre d'Abu Dhabi, mentre que el tercer lloc l'ocupa la Bíblia a Washington, que va obrir portes a finals de l'any passat i que gira al voltant de l'històric llibre. Entre el deu primers també hi ha la Casa Lego de Billund (Dinamarca), un museu molt especial per als fanàtics d'aquest joc de peces.