Cultura 05/09/2017

El Museu del Tabac aproparà l'art portuguès a Andorra

La mostra 'Portugal: del romanticisme a l'art contemporani', amb una cinquantena d’obres de més de 40 artistes, es podrà veure el març de l'any vinent

ARA Andorra
1 min
El quadre 'A blusa azul', d'Adriano de Sousa Lopez

Andorra la VellaEl Museu del Tabac acollirà el mes de març del 2018 l’exposició 'Portugal: del romanticisme a l’art contemporani', una mostra que constarà d’una cinquantena d’obres provinents del Museu Nacional d’Art contemporani Chiado de Lisboa (MNAC). Amb aquesta mostra, el Museu del Tabac i el MNAC Chiado volen donar a conèixer l’art portuguès a Andorra, així com acostar una part de la cultura de Portugal als prop de 13.000 ciutadans d’origen portuguès que hi viuen.

L’exposició vol oferir una visió general, històrica, de l’art portuguès de meitat del segle XIX fins a meitat del segle XX. Així, acollirà una cinquantena d’obres de més de 40 artistes i oferirà quadres dels romàntics Tomàs de Anunciaçao o Lupi, i dels naturalistes Marques de Oliveira i Columbano Bordalo Pinheiro.

Així mateix, hi seran representades les avantguardes amb figures tan significades com Amadeo de Souza-Cardoso i Adriano de Sousa Lopez ('A blusa azul', 1925-1928), neorealistes com Júlio Resende, el surrealista Fernando Lemos i l’obra d’abstracció geomètrica de Nadir Afonso.

stats