Cultura 11/06/2022

Els museus seran gratis per als joves

L'objectiu del govern és donar curs a l’acord de Joventut aprovat per unanimitat pel Consell General

ARA Andorra
1 min
L'Espai Columba, indret on actuarà Ladislau Baró.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat el decret pel qual es publiquen els preus públics i les gratuïtats de les entrades dels serveis dels museus i altres instal·lacions culturals que depenen del ministeri de Cultura i Esports. Així, la modificació del decret té com a principal objectiu donar curs a l’acord de Joventut aprovat per unanimitat pel Consell General, pel qual s’insta a aplicar el 100% de la gratuïtat per a l’accés als espais culturals dependents del Govern per als joves.

D’aquesta manera, el ministeri ha establert que tenen entrada gratuïta els joves fins a 30 anys al museu nacional de l’Automòbil, al museu Casa d’Areny-Plandolit, a sala d’exposicions Era del Raser, al museu Postal d’Andorra, al museu Casa Rull, a la Casa de la Vall, a la Farga Rossell i a l’Espai Columba i al visió del videomapatge de Santa Coloma. La resta de preus públics recollits al decret es mantenen igual.

A més, i de forma paral·lela, el Govern també ha validat avui el reglament d’ús de l’Auditori Nacional d’Andorra també per donar curs a l’acord de Joventut. Entre altres preceptes, s’acorda que les activitats i incitaves organitzades per agrupacions i associacions de joves tindran una reducció de preu públic del 100%. L’actualització del reglament també té en compte les obres de millora d’infraestructures i de dotació de nous equipaments tècnics, com ara la creació del “foyer”, la seva insonorització i la seva accessibilitat, i renovació del teló. 

stats