La música, protagonista a Escaldes-Engordany per Sant Jordi

La Fundació ONCA i el comú presenten dues propostes a la plaça Coprínceps i a la biblioteca

L'Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) -entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà- informa que el dilluns 23 d’abril s’oferiran dues actuacions musicals de la Fundació ONCA organitzades pel comú d’Escaldes-Engordany amb motiu de la festivitat de Sant Jordi.

La primera es titula 'Rock&Pol' i anirà a càrrec de l’artista Joan Hernández. És una proposta de poesia i textos de Martí i Pol, amb guitarra i veu folk-rock. Una barreja interessant que combina el cant, el recitatiu i les cordes de la guitarra, que tindrà lloc a les 13 hores a la plaça Coprínceps.

La segona, 'La perdiu és de qui la caça', a càrrec de la Companyia Tabú, liderada per Laia Capdevila, viola de l’ONCA, i l’actriu Ariadna Pastor, serà a les 20.30 hores, a la biblioteca comunal de la parròquia. A través de 'Les mil i una nits' i el 'Decameró' de Boccaccio s’endinsa en un viatge en què la música i el relat s’entrellacen, es parlen i es fusionen. 

Segons Laia Capdevila, “volem explicar-vos contes eròtics, divertits, emocionants i màgics, contes plens de passió i enganys, de violència i elegància, d’enginy i humor, per fer-vos riure i pensar. Per fer-vos sentir vius, perquè feu volar la imaginació, perquè navegueu, lluiteu, balleu i us exciteu amb nosaltres".

"També -continua Capdevila- volem parlar-vos de les dones, fer-les protagonistes i apel·lar al seu enginy, la seva determinació, la seva força i, sobretot, al seu plaer. Volem apropar-vos les paraules dels pobles antics…, i deixar la resta en mans de la vostra imaginació". Capdevila conclou que "ens proposem embarcar-vos en un viatge en què la música i la paraula van plegades, Orient i Occident es troben en una explosió de colors i olors, i l’humor i la sensualitat prenen les regnes”.

Parades a la plaça Coprínceps

D'altra banda, i com és habitual, el comú d'Escaldes-Engordany ha informat que durant el dia de Sant Jordi s'instal·laran a la plaça Coprínceps una desena de parades de llibres, roses, associacions, escoles i espais comunals, a partir de les 10.30 hores. També es faran tallers de lectura per a infants i, a partir de les 17.30 hores, es farà una signatura de llibres a càrrec dels escriptors Josep Dallerès, David Arrabal, Martín Blanco i Àlex Puig, Al·legra i Zoe, Núria Gras, Ludmila Lacueva, Manel Gibert, Pilar Burgués i Joan Peruga. Finalment, a les 18 hores es farà el lliurament de premis del concurs de punts de llibre adreçat als escolars de la parròquia. El dibuix premiat serà la imatge que el comú d'Escaldes-Engordany utilitzarà per promocionar la diada de Sant Jordi de l'any vinent.