Cultura 12/09/2019

‘Natura íntima’, una exposició per a crear emocions

L’obra de l’artista Ernest Altés es podrà veure a la sala la Buna d’Ordino fins al pròxim 22 de setembre

Adrià Solé
2 min
Imatge de la peça títulada 'Caient', feta de cuars i ferro. / A.S. (ANA)

OrdinoL’exposició ‘Natura íntima’ té un objectiu clar, suggerir quelcom als qui la visiten. Així és com ho ha definit l’artista creador de l’obra, Ernest Altés. “L’art abstracte el pots interpretar a la teva manera”, ha explicat l’artista. La inspiració de totes les seves obres sempre és la natura. “Les formes de muntanyes, els torrents, els animals, els arbres... és el que em motiva i el que em suggereix a mi transformar-ho en volum”, declara l’artista.

Altés va començar a fer escultures fa 45 anys i des d’un inici, el que ha fet sempre és art abstracte, mai figuratiu. Les seves obres sempre són volums, formes i textures i el que pretén amb elles és “provocar emocions a la gent que la mira”. Tal com comenta l’artista, la gràcia d’aquest art abstracte, és alhora la seva dificultat, ja que “hi ha persones que la meva obra no els hi provoca emocions i per tant, no els interessa”. Així i tot, Altés sempre posa títols a les obres per poder conduir a la gent, tot i que el que busca és que els hi flueixi la imaginació.

En aquesta exposició hi podem trobar fins a nou peces d’obra petita i sis peces d’obres públiques en format de fotografia. Algunes de les peces petites són inèdites per al públic, ja que mai havien estat exposades. Per a Altés, la combinació dels dos tipus d’obres és essencial per poder entendre el seu art, ja que vol que la gent vegi les obres públiques en fotografies perquè és bàsicament al que es dedica. En aquesta exposició, totes les obres estan fetes a partir de pedra i ferro, els dos materials preferits de l’artista, tot i que també n’hi ha una que conté vidre. Aquesta evolució d'Altés amb la incorporació del vidre és perquè hi ha peces que van estar creades fa més de 25 anys i n’hi ha que tenen menys d’un mes, i per tant, a les noves ja hi incorpora el vidre.

Des d’avui 12 de setembre i fins al dia 22, es podrà gaudir d’aquesta exposició, emmarcada dins de la 3a edició dels premis Jardins d'Art, a la sala Buna d’Ordino entre les 16 i les 19 hores.

stats