Cultura 04/07/2022

Nou atac vandàlic a Casa Areny-Plandolit i l'església de Sant Serni de Nagol

Patrimoni Cultural interposarà denúncia a la policia perquè es pugui identificar als culpables

ANA
1 min
Algunes de les pintades que s'han fet al colomer de Casa Areny-Plandolit.

OrdinoEl departament de Patrimoni Cultural, del ministeri de Cultura i Esports, condemna els atacs vandàlics que han sofert aquests darrers dies dos monuments del país, el colomer de Casa Areny-Plandolit, situat just darrere de l'Auditori Nacional, i l'església romànica de Sant Serni de Nagol. Segons han informat des del Govern, la instal·lació que ha sofert més danys ha estat el colomer, amb l'aparició de greus pintades, realitzades majoritàriament amb esprai en tres de les seves façanes i a les quatre parets interiors del primer pis, després de forçar el pany de la porta d'accés.

Quant a l'altre acte vandàlic, s'ha esbotzat i trencat la porta d'accés al porxo de l'església. En concret s'han arrencat les frontisses que la subjecten al mur. Des del ministeri es condemna de forma contundent els atacs al patrimoni i es demana a la ciutadania respecte per aquests elements històrics, a més també fan una crida a contactar amb el departament en cas que algú trobi algun desperfecte a elements patrimonials del país. També recorden que el patrimoni cultural és quelcom comú on tothom té una part de responsabilitat en la seva conservació.

Amb la voluntat de restablir l'estat original dels monuments, el departament de Patrimoni Cultural està treballant per arreglar els desperfectes ocasionats als monuments: de fet, la porta d'accés a Sant Serni de Nagol ja ha estat restablerta. Així mateix, el departament interposarà una denúncia davant de la policia amb la voluntat que es puguin identificar els responsables perquè assumeixin el cost econòmic de la reparació dels desperfectes.

stats