Cultura 08/06/2022

El nou fallaire major serà escollit aquest cap de setmana

La persona que ostenti el càrrec durant aquest proper any serà investida el 23 de juny a la plaça del Consell General

ANA
2 min
Festa parroquial de Sant Pere amb els fallaires d'Ordino. / T. N. (ANA)

Andorra la Vella Les activitats fallaires arrenquen aquest cap de setmana (11 i 12 de juny) amb la represa de la Trobada de Fallaires d'Andorra a AINA i la tradicional recerca de l'argolla de Fontargent amb la qual es decideix qui serà el fallaire major d'enguany. Recordem que el punt de trobada de germanor a AINA de tots els col·lectius fallaires del país no es duia a terme des de fa dos anys i que l'any passat només es va poder fer l'argolla seguint les mesures de seguretat imposades per la situació pandèmica.

Els fallaires aniran arribant a la casa de colònies al llarg de la tarda vespre del dissabte 11 per compartir el sopar i l'activitat nocturna, però el plat fort es desenvoluparà el diumenge 12 a partir de les 9 hores al fons de la Vall d'Incles per dur a terme la recerca de l'argolla de Fontargent. Una de les dues candidates ha de trobar el clau d'or que penja d'una argolla de plata. Qui el trobi ostentarà el càrrec de fallaire major durant aquest proper any i serà investit el dia 23 a la tarda a la plaça del Consell General.

Ara com ara, són dues les candidates que es presenten a la competició: Rosa Mari Sabaté, del Puial d'Andorra la Vella, i Laia Giralt, d'Ordino. Per a presentar-se a fallaire major s'han de complir un seguit de requisits, així com complir un seguit de deures si s'acaba sent el representant del col·lectiu fallaire del país.

Després del dinar de germanor de diumenge, els fallaires faran el taller per confeccionar les falles que rodaran la nit de la cremada.

Fallaire menor d'Andorra la Vella

D'altra banda, el col·lectiu de fallaires de llum d'Andorra la Vella també escollirà aquest cap de setmana el seu fallaire menor a través del mateix procediment: un joc de pistes a la Vall d'Incles al final del qual han de trobar el clau de plata que el distingeix. El fallaire menor d'Andorra la Vella també serà investit a la plaça del Consell General en l'acte del dia 23 a les 19 hores.

stats