Cultura 10/07/2018

Obrir Andorra al món a través de l'art

Una trentena d'artistes arriben al país per participar al 6è Artcamp Andorra

Ana
2 min
Els artistes convidats observen els treballs de la trobada anterior en la inauguració del 6è Artcamp Andorra 2018./ T. N. (ANA)

Andorra la VellaEl vestíbul del Centre Cultural la Llacuna ha rebut als participants del 6è Art Camp Andorra, la trobada entre artistes de tot el món promoguda per la UNESCO i en la que conviuran durant tretze dies amb l'art com a element comú. En la presentació oficial de l'esdeveniment, el president de la Comissió nacional andorrana per a la UNESCO Josep Dallerès, la ministra d'Afers Exteriors Maria Ubach i la cònsol menor d'Ordino Gemma Riba els han donat la benvinguda al Principat i els han desitjat una bona estada.

"És un projecte més conegut fora d'Andorra que aquí", ha comentat Dallerès, ja que "aquells que hi participen s'emporten una experiència molt bona i cada vegada tenim més demanda de persones que volen fer una estada amb nosaltres". En l'edició d'enguany participaran pintors d'Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa. Trenta artistes de trenta països diferents que, a través d'un intercanvi cultural, demostraran que "es pot conviure pacíficament provenint de cultures diferents", com ha comentat Dallerès.

Els pintors conviuran al Principat dues setmanes en un Art Camp on no només crearan, sinó que també podran conèixer gent d'altres països i intercanviar experiències. "Jo just començo a pintar i aquí hi ha molts artistes d'arreu del món dels que podré aprendre" ha comentat l'artista andorrana Ariadna Segura, una de les participants en el projecte. A la vegada també és una oportunitat per donar a conèixer la història del Principat als artistes convidats, per això participaran en activitats com un itinerari per la Ruta del Ferro o la visita al Copríncep Episcopal Joan Enric Vives. El resultat de l'experiència, a banda dels records i els nous coneixements, seran una norantena de quadres que s'exposaran del 20 al 29 de juliol a la sala La Buna d'Ordino.

L'Art Camp Andorra va començar fa 10 anys, en el marc de la celebració del Decenni Internacional de l'Apropament de les Cultures, promogut per la UNESCO. Les obres de les passades sis edicions exposat a l'estranger, en mostres com la que es va organitzar a la seu de la UNESCO a París, on van participar gairebé la totalitat d'artistes que van passat pel Principat durant les passades edicions.

stats