Cultura 27/04/2019

L'ofrena floral a la Verge dels Desemparats aplega més de 400 falleres

Al voltant de 2.500 persones visiten la capital per sumar-se a la tradició valenciana

M. P.
2 min
Un moment de la desfilada de les falleres i els fallers per Andorra la Vella. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaTot i que no és un escenari habitual, més de 400 falleres abillades amb el vestit tradicional han omplert els carrers d'Andorra per a dur a terme l'ofrena a la Verge dels Desemparats, tot just davant de l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. La cita estava prevista per a les 18 hores a l'eix comercial i ha estat l'indret on les falleres i els fallers, acompanyats en tot moment per la música i les autoritats de la capital, han desfilat amb rams a les mans tal com marca la tradició. Aquesta ha estat la primera vegada que els membres de l'Associació fallers pel món ha abandonat el territori espanyol per donar a conèixer, encara més, aquesta tradició valenciana.

Tal com ha confirmat el president de l'associació, José Enrique Amores, la tasca logística per portar tots els integrants de l'organització, així com tota l'ornamentació no ha estat fàcil. "Per venir hem hagut de portar tres tràilers, més de vint autobusos i molts vehicles particulars" ha indicat Amores, i ha assenyalat que "hem estat tot un any planificant-ho però en vista de tot plegat, val la pena". L'esdeveniment ha estat tot un èxit turístic per al Principat, ja que la celebració de les falles ha acollit al voltant de 2.500 persones, repartides entre l'organització i valencians que han vingut per compte propi. L'objectiu de visitar nous indrets, segons Amores, respon a la voluntat de voler donar a conèixer la festa, les falles i la tradició valenciana.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha mostrat orgullosa de què la capital hagi estat "la primera ciutat on s'internacionalitzen les falles de València" i ha posat en relleu que ha estat una "jornada emocionant". Pel que fa als visitants, s'ha felicitat pel gran nombre de persones que transita pels carrers andorrans aquest cap de setmana i, per tant, aquesta és "una bona oportunitat per lligar dues cultures i dues tradicions".

Per cloure la jornada s'ha celebrat una missa a l'església de Sant Esteve. Cap a les 23 hores tindrà lloc un castell de focs d'artifici a l'aparcament d'autobusos Centre Ciutat i, mitja hora més tard, es donarà el tret de sortida a una discomòbil a l'envelat de l'aparcament del Parc Central.

stats