Cultura 12/09/2019

El gruix de l'Ordino Clàssic es concentra a l'octubre amb l'objectiu d'augmentar l'assistència

El violinista Ara Malikian serà el plat fort del festival amb una actuació que tindrà lloc a l'Auditori Nacional el dia 10

M. P.
2 min
Un moment de la presentació de la 2a edició del Festival Ordino Clàssic. / M. P. (ANA)

OrdinoEl comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorra han presentat aquest dijous la 2a edició del Festival Ordino Clàssic amb una programació que anirà des del 10 d'octubre fins a l'1 de gener del 2020. Segons ha anunciat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, un dels canvis més importants que s'introdueix enguany és la reubicació del gruix dels concerts en el mes d'octubre ja que, "després de reflexionar" i veure la baixa afluència de públic en algunes de les actuacions de la darrera edició, s'ha decidit "donar-li un format en el qual puguem atreure molt més públic i amb artistes de renom internacional", per assolir l'objectiu que el festival "torni a ser un dels referents de la música clàssica a Andorra". Així, en aquest festival es comptarà amb la representació de tres concerts.

La programació d'aquest any està focalitzada en les propostes que, donada l'experiència d'altres edicions, "creiem que espera el nostre públic", ha indicat la directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros. El plat fort del festival serà l'actuació del reconegut artista Ara Malikian, que aterrarà a l'Auditori Nacional el pròxim 10 d'octubre a les 21 hores. El violinista presentarà el seu darrer treball 'Royal Garage' amb el qual està fent la gira 'Royal Garage World Tour'. Aquest nou treball fa un recorregut pels garatges de les grans ciutats amb les quals ha tingut algun tipus de relació al llarg de la seva vida i l'autor comptarà amb l'acompanyament d'artistes de renom, tant nacionals com internacionals.

Una altra de les propostes és seguir apostant pels joves talents del país. En aquest sentit, Ros ha argumentat que "volem oferir un espai que constitueixi una plataforma per als nostres joves músics". Per aquest motiu, el quintet 5AndCordes actuarà a l'església parroquial d'Ordino el 10 de novembre, a les 12 hores, on es proposarà fer al públic "un viatge en el temps a través de diferents estils de música".

El concert de Cap d'Any clourà el cicle d'aquesta edició. "És un concert que per tradició, proposta i valor té un públic molt fidel i una alta acceptació any rere any", ha explicat Ros i, com sempre, tindrà lloc l'1 de gener del 2020 a l'Auditori Nacional a les 19 hores. Com ja és habitual, la direcció anirà a càrrec de Francesc Prat i de la interpretació s'encarregarà l'ONCA. Sota el nom 'Valsos, polques i molt més' es farà un homenatge al 250 aniversari de Beethoven i, a més, s'inclouran peces de Debussy, Strauss i Offenbach.

Per últim, cal recordar que l'Ordino Clàssic disposa de la seva pròpia plana web en la qual es troba recollida tota la programació del cicle així com un apartat on es poden adquirir les entrades per als concerts. La venda de tiquets per a l'actuació d'Ara Malikian estarà disponible a partir d'aquest divendres a les 9 hores.

stats