Cultura 27/05/2019

'La veda' de Paco Chanivet guanya el festival Ull Nu

La 7a edició finalitza amb la visita de més de 2.000 persones

Ara Andorra
2 min
Els guanyadors del Festival Ull Nu. / ULL NU

Andorra la VellaEl festival Ull Nu ha tancat aquest cap de setmana la setena edició amb una excel·lent rebuda per part del públic. D'aquesta manera, més de 2.000 persones s'han acostat per viure de prop el festival. Un dels moments més esperats va ser aquest dissabte, quan es va donar inici a la gala d'entrega de premis on el jurat va proclamar a Paco Chavinet, amb la seva obra 'La veda', guanyador en la categoria de millor llargmetratge d'òpera prima i, per tant, va ser obsequiat amb un premi dotat pel Govern de 1.500 euros.

D'altra banda, Chavinet no va ser l'únic guanyador del festival. En la categoria de millor curtmetratge, dotat per la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco amb un premi de 800 euros, els guanyadors van ser Nicolás Cardozo amb la seva obra 'Porque la sal', així com Irene Moray amb 'Suc de síndria'. El treball d'Elena Molina 'Laatash' també va ser premiat en aquesta categoria. Pel que fa a la millor direcció, un premi dotat pel Consell General per un import de 800 euros, el guanyador va ser Pensacola amb l'obra 'Jarami-No Chance'. Seguint amb les qüestions tècniques, Roger Guàrdia va ser el primer classificat en la categoria a la millor fotografia gràcies a la seva obra 'Saturn is not that far a way', per la qual cosa es va endur un premi de també 800 euros dotat pel Fòrum de la Joventut. Quant al premi al millor guió, dotat amb 800 euros per Inlingua, els dos guanyadors van ser Marc Martínez Jordan amb 'Tu último dia en la tierra' i Ignació F. Rodó i Blanca Bonet amb el seu treball 'Afterbirth'.

Per finalitzar, el públic assistent també va ser l'encarregat de decidir els guanyadors de dos premis referents al millor llargmetratge i al millor curtmetratge. En el primer cas, Joan Mikel Caballero va ser l'escollit per la seva obra 'El increíble finde menguante', mentre que Elena Molina amb 'Lataash' va estar la més valorada pel públic en el segon cas.

stats