Cultura 05/11/2019

Els paisatges mentals de Julio Vaquero a l’Artalroc

L’exposició ‘Entre el llambreig i la penombra”, sorgida a partir dels seus impulsos, es pot visitar fins el 12 de gener

A.s.
2 min
/ A.S.

Escaldes-EngordanyIntentar obrir portes a llocs nous a partir de la nostàlgia és el que intenta expressar l'artista Julio Vaquero en la seva mostra 'Entre el llambreig i la penombra' que es troba des d'aquest dimarts a les 20 hores i fins al 12 de gener a l'Artalroc. Vaquero ha explicat que aquests llocs nous que ha de buscar l'artista poden ser els mateixos paisatges mentals que tingui al cap, ja que no tot són paisatges reals.

L'exposició és una selecció d'obres procedents de diferents etapes de l'artista en les quals mostra l'experiència al cap dels anys i també els impulsos que té. En la mosta hi són presents els dibuixos en negre de la seva primera etapa, en la que ell mateix reconeix que dibuixava "els objectes que estaven a la foscor del meu estudi". A partir d'aquí, explica que es va obsessionar en el fet que les obres havien de portar color i va "estar treballant durant bastant temps per trobar tonalitats noves". Aquestes obres formen part de la sèrie de pintures 'Museu robat', que són "peces que parlen dels llocs sagrats que han estat conquerits per les destrosses del temps". D'altra banda, en l'exposició també s'hi troben exemples de les escultures-mobles fetes a partir de pintura. "Vaig aconseguir construir els objectes que volia pintar a partir de la pintura", ha explicat Vaquero. Finalment, les seves darreres pintures de flors i formes vegetals són les obres més recents que es poden trobar en l'exposició.

Totes les seves obres tenen la intenció de treure cap a fora un impuls interior que sent l'artista i que es manifesta de moltes formes. "Això surt d'una manera natural", ha indicat Vaquero, qui assegura que la forma va canviant però l'impuls no, ja que és el més important. En aquesta línia, ha declarat que es troba constantment trepitjant el terreny del realisme però a la mateixa vegada està "molt influït per tot el que anem vivim". Per concloure, l'artista ha declarat que sempre "busca la intensitat".

stats