Cultura 13/09/2018

La 25a edició d''Els Pastorets' incorporarà escenes d'anys anteriors

Per al director és un repte dirigir per segona vegada aquesta obra

Ana
2 min
De esquerra a dreta, l'ajudant de direcció Irina Robles, el director Juanma Casero i la cap de Cultura Elisenda Palomares. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaAquest dijous s'ha presentat al Centre cultural i de congressos lauredià el projecte de la 25a edició de l'obra de Folch i Torres 'Els Pastorets'. En l'acte, presentat per la responsable de Cultura, Elisenda Palomares, s'ha donat una primera pinzellada de les línies generals que seguirà l'obra. El director Juanma Casero i la seva ajudant, Irina Robles, dirigiran per segon any consecutiu l'actuació i afronten el repte de triomfar en el 25è aniversari de l'obra. Com a novetat, el director mostrarà escenes d'altres edicions anteriors, però "sense caure en allò anecdòtic", per tal de "fer-ho molt emotiu".

Casero ha definit dues línies bàsiques, una de teatral que engloba tots els apartats tècnics, i una altra més "sentimental" per mostrar "com han estat aquests 24 anys a Sant Julià de Lòria". Tot i que ja estan treballant amb el text, Irina Robles ha defensat que pot ser voluble, ja que "tot dependrà de la manera de treballar dels actors i volem generar una retroalimentació entre els actors i els directors". El dimarts i dimecres de la setmana vinent, es podrà gaudir d'una jornada on les persones interessades en participar-hi i l'equip tècnic es podran conèixer i començar a estructurar l'espectacle.

Segons Palomares, "per l'àrea de Cultura, el projecte d''Els Pastorets' és una de les fites més importants", ja que és una producció pròpia i en cada edició mobilitzen una important quantitat de gent. En total, han passat setze equips directius diferents, unes 800 persones a nivell de tècnics i col·laboradors i un total de 32 mil espectadors al llarg de les 24 edicions passades. A més, ha valorat l'interès dels participants en el projecte i ha afirmat que "aquestes iniciatives creen escola i interès pel món del teatre". Pel director és una "alegria", un "repte" i, en aquest cas, una "responsabilitat" dirigir aquesta obra en l'any del seu aniversari.

stats