Cultura 09/12/2019

'Els Pastorets' pretén "remoure consciències" envers la contaminació i el medi ambient

Proposen una posada en escena més innovadora però amb la mateixa història

M. P.
2 min
"Ens venia molt de gust remoure consciències i plasmar la preocupació que tenim per aquest món de contaminació que fa que no respectem el medi ambient". Amb aquestes paraules, els directors de la nova edició d''Els Pastorets', Juanma Casero i Irina Robles, han definit cap a on s'orientarà la tradicional representació de Nadal que, enguany, comptarà amb la participació de fins a 150 persones de les quals 105 es trobaran a dalt de l'escenari. La posada en escena serà molt diferent de la representada els darrers dos anys, i és que es tracta, per tant, d'una "proposta més innovadora però amb la mateixa història", ha argumentat Robles. Així doncs, la voluntat de la direcció ha estat la de canviar el camí "més clàssic" que s'havia pres durant les darreres funcions per tal de poder parlar "des d'un punt de vista més proper", sense allunyar-se de la idea original de Folch i Torres.  Amb motiu de la preservació del medi ambient, l'equip d''Els Pastorets' ha impulsat el que han anomenat com l''Ecomoviment pastoril', una proposta que s'ha basat en la reutilització de les ampolles d'aigua dels actors durant els assajos amb la voluntat de "no utilitzar tants plàstics" i donar-li més sentit a l'objectiu final de l'actuació, traslladar aquesta idea de cuidar el medi ambient al públic. Casero espera rebre una resposta positiva dels espectadors encara que l'escenografia no sigui la tradicional, i la voluntat és que sigui "impactant". El dramaturg ha posat en relleu la importància d'anar innovant any rere any, ja que després de 26 edicions és positiu anar donant un toc diferent a cada representació.  D'altra banda, també ha exposat que tots els actors comptaran amb el seu moment especial a l'escenari, ja que tindran "activitat i moviment" i seran els que s'encarregaran, a més, d'anar modificant l''atrezzo' a mesura que avanci la funció. Una de les novetats que sí que ha posat en relleu Casero ha estat la incorporació per aquesta edició de la música en directe i que anirà a càrrec del grup de batucada 'Toca-Te'ls', que amenitzarà el so ambient al llarg de l'actuació.  Per la seva banda, el conseller de Cultura del comú, Josep Lluís Donsión, ha destacat una vegada més, les bones xifres registrades en participació, un fet que demostra l'èxit que té la representació a Sant Julià de Lòria i la bona tasca que es fa des de direcció. Així doncs, ha valorat molt positivament que es vagi innovant tant en el fons com en la forma perquè el públic lauredià és "molt exigent" i sempre resta a l'expectativa de veure coses noves.  Les representacions es celebraran a l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià els dies 26 i 28 de desembre, a les 20 i les 18 hores respectivament, i el 4 i 6 de gener a les 18 hores. El preu de l'entrada és de 10 euros. / M. P. (ANA)

Sant Julià de Lòria"Ens venia molt de gust remoure consciències i plasmar la preocupació que tenim per aquest món de contaminació que fa que no respectem el medi ambient". Amb aquestes paraules, els directors de la nova edició d''Els Pastorets', Juanma Casero i Irina Robles, han definit cap a on s'orientarà la tradicional representació de Nadal que, enguany, comptarà amb la participació de fins a 150 persones de les quals 105 es trobaran a dalt de l'escenari. La posada en escena serà molt diferent de la representada els darrers dos anys, i és que es tracta, per tant, d'una "proposta més innovadora però amb la mateixa història", ha argumentat Robles. Així doncs, la voluntat de la direcció ha estat la de canviar el camí "més clàssic" que s'havia pres durant les darreres funcions per tal de poder parlar "des d'un punt de vista més proper", sense allunyar-se de la idea original de Folch i Torres.

Amb motiu de la preservació del medi ambient, l'equip d''Els Pastorets' ha impulsat el que han anomenat com l''Ecomoviment pastoril', una proposta que s'ha basat en la reutilització de les ampolles d'aigua dels actors durant els assajos amb la voluntat de "no utilitzar tants plàstics" i donar-li més sentit a l'objectiu final de l'actuació, traslladar aquesta idea de cuidar el medi ambient al públic. Casero espera rebre una resposta positiva dels espectadors encara que l'escenografia no sigui la tradicional, i la voluntat és que sigui "impactant". El dramaturg ha posat en relleu la importància d'anar innovant any rere any, ja que després de 26 edicions és positiu anar donant un toc diferent a cada representació.

D'altra banda, també ha exposat que tots els actors comptaran amb el seu moment especial a l'escenari, ja que tindran "activitat i moviment" i seran els que s'encarregaran, a més, d'anar modificant l''atrezzo' a mesura que avanci la funció. Una de les novetats que sí que ha posat en relleu Casero ha estat la incorporació per aquesta edició de la música en directe i que anirà a càrrec del grup de batucada 'Toca-Te'ls', que amenitzarà el so ambient al llarg de l'actuació.

Per la seva banda, el conseller de Cultura del comú, Josep Lluís Donsión, ha destacat una vegada més, les bones xifres registrades en participació, un fet que demostra l'èxit que té la representació a Sant Julià de Lòria i la bona tasca que es fa des de direcció. Així doncs, ha valorat molt positivament que es vagi innovant tant en el fons com en la forma perquè el públic lauredià és "molt exigent" i sempre resta a l'expectativa de veure coses noves.

Les representacions es celebraran a l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià els dies 26 i 28 de desembre, a les 20 i les 18 hores respectivament, i el 4 i 6 de gener a les 18 hores. El preu de l'entrada és de 10 euros.

stats