Cultura 01/02/2021

'De pel·lícula!', l'homenatge al món del cinema per cloure l'Ordino Clàssic

Els dos passis de l'actuació han sumat 220 espectadors

ANA
2 min
Un moment de la darrera actuació del tercer cicle de l'Ordino Clàssic.

OrdinoLa tercera edició de l'Ordino Clàssic ha arribat aquest diumenge a la seva fi. Com és habitual, l'Auditori Nacional ha acollit la quarta cita d'un cicle que, malgrat la pandèmia, ha comptat amb una bona resposta del públic en totes les actuacions. 'De pel·lícula!', la darrera proposta d'aquesta edició, ha volgut homenatjar el món del cinema gràcies a la combinació de bandes sonores i diàlegs d'alguns emblemàtics llargmetratges com 'Harry Potter', 'Cinema Paradiso' o 'Moulin Rouge', de la mà dels actors andorrans Núria Montes i Boris Cartes.

Segons ha comentat el violinista de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), Francesc Planella, l'objectiu del concert ha estat "passar una bona estona" a la vegada que s'ha motivat el públic a recordar aquells dies de cinema que es podien gaudir tot just abans de l'esclat de la crisi sanitària. A més, els intèrprets tenien com a principal finalitat "recuperar les memòries de les pel·lícules que hem vist" però amb un enfocament diferent.

El concert d'aquest diumenge s'ha celebrat en dos passis que, plegats, han sumat fins a 220 espectadors, fet que equival al 30% de l'aforament en cadascuna de les sessions. L'actuació ha comptat amb un bloc central dedicat a la figura i treball d'Ennio Morricone, desaparegut el passat mes de juliol.

L'actuació ha anat a càrrec d'un quartet de corda de l'ONCA, format per Planella i Àlex Arajol als violins, Elias Porter a la viola i Carolina Bartumeu al violoncel. La selecció musical i els arranjaments han anat també a càrrec de Planella, sota la direcció escènica, dramatúrgica i selecció de textos de Joan Hernández.

Al llarg de la funció, els assistents han pogut gaudir de les bandes sonores de pel·lícules com '2046', 'James Bon', 'Harry Potter i la pedra filosofal', 'Esmorzar amb diamants', 'El malson abans de Nadal', 'Eduard Manstisores', 'El bo, el lleig i el dolent', 'Fins que li va arribar l'hora', 'Els Gremlins' i 'Moulin Rouge'.

Un moment de la darrera actuació del tercer cicle de l'Ordino Clàssic.
stats