Cultura 14/06/2019

La plantació d'un 'ginkgo biloba' inaugura el L'Andart

L'objectiu de l'esdeveniment, apropar la cultura i la natura a les persones

Marc R. Fort
2 min
Trini Marín, cònsol Major d'Escaldes-Engordany, planten un arbre 'ginkgo biloba'. / M. R. F. (ANA)

EncampEl cap de Govern, Xavier Espot, ha declarat oficialment aquest divendres com a inaugurada la tercera edició de la Biennal L'Andart, que té com a objectiu principal apropar la cultura i la natura a les persones. Com a mostra d'aquest fet, Espot, en companyia de Trini Marin, cònsol major d'Escaldes-Engordany; Roser Suñé, síndica general; Pere Moles, comissari de la Biennal L'Andart, i altres personalitats, han plantat un Ginkgo Biloba, un arbre que segons han explicat "arriba a viure milers i milers d'anys". Marín ha destacat que L'Andart "és un projecte que va començar l'any 2015 i està molt vinculat en la cultura", i ha afegit que, d'altra banda, "en aquesta edició, el comú d'Escaldes-Engordany posa a la seva disposició tot el seu compromís en la Biennal".

Marín ha volgut agrair també a tots els artistes que hi han participat, 35 en total, entre nacionals i internacionals: "Gràcies per omplir d'art el paisatge d'Engolasters", ha ressaltat la cònsol. Aquesta tercera edició de la Biennal L'Andart té dos objectius fonamentals per a la societat; d'una banda, garantir l'accés a totes les persones al món de la cultura i, e segon lloc, pretén esdevenir un vessant pedagògic per transmetre el valor de la cultura a les generacions futures. Espot, a banda d'agrair als organitzadors i als artistes la seva participació en la Biennal L'Andart, s'ha mostrat segur en l'èxit que recaurà sobre aquesta edició: "Serà una estela de les anteriors", ha anunciat el cap de Govern.

La tercera edició de L'Andart pretén aconseguir una unió ferma entre natura i cultura, i per això el motiu de l'esdeveniment són els banys de bosc, anomenats 'shinrin-yoku' en japonès. El seu significat radica en els beneficis que aquests tenen sobre la salut i que impliquen una visita relaxada per un bosc mentre es respiren substàncies volàtils amb activitat antimicrobiana. A banda de diferents escultures repartides per diferents punts del camí, aquest L'Andart comptarà també amb una exposició fotogràfica anglesa i un videoart a l'interior de la caseta dels guardes. Les obres d'art romandran al llarg de tot el camí hidroelèctric d'Engolasters (propietat de FEDA), durant un període de tres mesos.

Espot ha aprofitat per anunciar que el dimecres vinent a les 18.30 hores jurarà el seu càrrec la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, a l'Espai Columba.

stats