Cultura 30/11/2018

Playmobil lauredià

El col·leccionista Josep Bisgós exposa 6.000 peces de la seva col·lecció en vuit escenaris

Ara Andorra
1 min
Figures exposades a la fira de Playmobil. / T. N. (ANA)

Sant Julià de LòriaUn diorama de Playmobil és la representació d'una temàtica amb una gran quantitat de peces que busca recrear una escena amb diferents accions. La Fira del Playmobil de Sant Julià compta amb vuit diorames, que representen el món dels dinosaures o el Far West americà. Un total de 6.000 peces de la col·lecció de Josep Birgós, coorganitzador de la fira, i que es podran visitar durant aquest cap de setmana a l'envelat del Prat Nou.

A la taula de Roma hi ha 750 figures, cadascuna caracteritzada amb el càrrec que tenen dins l'exèrcit. A la taula del Pol Nord, el Pare Noel cuida dels rens abans de marxar a repartir els regals. Un espectacle per als nens i nenes amants de les joguines, però també dels pares que vulguin recordar la seva infància. "La gent més aviat s'imaginava que era per col·leccionistes però no, és per a tota la família", ha afirmat el cònsol menor de Sant Julià, Julià Call.

A l'envelat, a més d'inflables, també hi ha un espai per a la venda de joguines on els amants dels Playmobil, independentment de la seva edat, poder aconseguir noves peces per ampliar la col·lecció.

stats