Cultura 17/11/2018

Ple en l'estrena de 'Vèrtex', el nou muntatge de l'Esbart Sant Romà

L'espectacle ha incorporat la relectura del ball de l'Ossa, amb les veus dels dansaires i nous arranjaments en la melodia

Ana
1 min
Un moment de l'actuació. / T. N. (ANA)

EncampAmb la sala de festes del Complex esportiu i sociocultural d'Encamp plena de gom a gom, l'Esbart Sant Romà ha presentat 'Vèrtex'. Un muntatge amb cinc peces, coreografiades per la directora artística del cos de ball Maribela Moreno i amb la col·laboració de Fanny Llanos, que han fet un viatge pel món de les havaneres per arribar a trobar "el vèrtex on els viatgers del mar, independentment dels seus orígens, s'alimenten de la riquesa de la dansa", ha explicat Moreno. L'espectable vol demostrar que "la dansa és un art que ve de qualsevol i porta a qualsevol altre".

Les danses incorporen una relectura del ball de l'Ossa en l'aspecte musical, mantenint la coreografia perquè, segons Moreno, "si bé ja fa 17 anys que la vam estrenar, segueix estant d'actualitat". Lluís Cartes, l'encarregat del muntatge musical, ha incorporat a la melodia nous arranjaments i les veus dels dansaires. Cartes ha col·laborat altres vegades amb l'agrupació, "coneix bé l'equip i els dansaires i fa que la feina sigui fàcil".

Una hora d'espectacle de la mà del cos de dansa i de la secció juvenil, on el públic ha pogut gaudir, a més de les peces d'estrena de Vèrtex i de la relectura del ball de l'Ossa, de danses abans vistes, com 'Intro+Fandango', 'Tic Tac' o 'Traces', on els dansaires han combinat el ball amb el toc de bastó.

stats