Cultura 24/02/2020

El Prat de l'Areny es queda petit per una nova edició del Ball de l'Ossa

La bona temperatura fa que el públic s'acosti a veure la tradicional representació encampadana

Carles Alonso
2 min
Ha aparegut l'Ossa buscant menjar. / C. A. (ANA)

EncampEl 'Ball de l'Ossa', que se celebra a Encamp cada dilluns de Carnaval ha omplert el Prat de l'Areny. El temps assolejat que ha fet durant tota la jornada també ha ajudat a que la resposta de públic fos la més nombrosa dels darrers anys. Com marca la tradició, els del 'Ball de l'Ossa' han tornat a portar la crítica i el sarcasme a primera línia, disparant contra els polítics que han estat notícies, els darrers mesos. També presents a la representació, una representació del Vallespir encapçalada per l'alcalde de Prats de Molló, Claude Ferrer ha pogut veure la 'diferència' entre els balls de l'Ossa de la Catalunya Nord i el d'Encamp.

El 'Ball de l'Ossa' encampadà ha incidit en la crítica a algunes de les darreres decisions preses pel comú, com "quedar-se sense Prat Gran". El temps ha acompanyat d'allò més, i centenars de persones s'han aplegat als voltants del Prat de l'Areny per veure aquesta representació d'origen medieval que 'Sícoris' va adaptar a mitjans del segle passat.

El guió del 'Ball de l'Ossa' ha mantingut la tradició, també. La representació necessita d'una vintena de personatges: set dallaires, quatre caçadors, l'ossa, la Fregona i els Senyors. La comparsa barreja diàlegs del guió clàssic adaptat, com les cançons 'La desgràcia d'un pobre home', 'Sega-me-la arran' i 'Eixa nit hem mort la ruca', amb afegits que la comissió de festes treuen de temes d'actualitat.

Enguany, algunes de les al·lusions han estat per a la rivalitat amb Canillo, el sou del conseller d'esports i la seva jornada completa. Tampoc ha faltat, després de l'any electoral, els regals de la comissió de festes als caps de llista de les formacions polítiques que es varen presentar a les eleccions comunals: Santi González, Esther Vidal, David Ríos i Laura Mas.

stats