Cultura 08/02/2021

Primeres baixades que quedaran per al record

L'Escola de neu d'Encamp s'estrena aquest cap de setmana amb les pistes encara tenyides per la calitja

ANA
2 min
Primeres baixades que quedaran pel record

Andorra la VellaLes primeres baixades per les pistes d'esquí no s'obliden mai, i si és amb les estacions tenyides per la calitja, encara menys. El Comú d'Encamp ha fet un balanç positiu del primer cap de setmana de l'Escola de Neu, que es duu a terme a la zona de Grau Roig. Enguany l'activitat s'ha hagut d'adaptar a les circumstàncies de la pandèmia i és per això que la trentena de grups esquiaran, fins a l'11 d'abril, un dels dos dies del cap de setmana i seran els familiars els que acompanyaran els infants fins al punt de trobada per iniciar l'activitat.

Aquest diumenge ha estat el torn dels més grans, de 8 anys en endavant, amb l'horari de 10 h a 13 h, amb les modalitats d'esquí, surf de neu i 'freestyle'. L'escola ha adaptat l'horari de manera que els alumnes ja han esmorzat abans de començar l'activitat, i per tant, s'evita el contacte en espais tancats. Dissabte van iniciar l'activitat els alumnes de 4 a 7 anys, dividits en grups reduïts.

El conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernàndez, ha explicat que "hem donat resposta a les famílies que van manifestar l'interès per inscriure's a l'Escola de Neu i hem aplicat mesures preventives que condicionen el desenvolupament habitual, però asseguren l'organització i garanteixen la seguretat per als infants". Fernàndez ha volgut agrair la col·laboració de les famílies per assegurar el bon funcionament, i de tot l'equip de monitors i organització per l'adaptació al nou sistema.

El conseller també ha valorat molt positivament el desenvolupament d'aquest primer cap de setmana que s'ha desenvolupat conjuntament amb els monitors de l'Ski & Mountain Academy de Grandvalira. L'escola de Neu s'organitza a la parròquia des de l'any 1999 amb l'objectiu de fomentar la pràctica de l'esport, i en especial de les diferents modalitats d'esquí, entre els infants de 4 a 14 anys a un preu més assequible per a les famílies residents a la parròquia.

stats