Cultura 21/05/2019

Prop de 2.500 persones participen en les activitats del Dia internacional dels museus

El més visitat ha estat el del tabac, amb 370 visites, seguit de la casa museu d'Areny-Plandolit, amb 318, i de Casa de la Vall, amb 281

Agència Ana
1 min
El concert de l'ONCA. / ARXIU

Andorra la VellaUn total de 2.496 persones han participat en les activitats del Dia internacional dels museus, segons informa el Govern en un comunicat, una festa promoguda pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) a la qual els museus andorrans s’hi afegeixen cada any. El museu més visitat ha estat el del tabac, amb 370 visites, seguit de la casa museu d'Areny-Plandolit, amb 318, i de Casa de la Vall, amb 281.

Per celebrar-ho aquest 2019 s’han organitzat múltiples activitats: nn joc de pistes, 'Buscant els andosins' (62 persones), que ha tingut com a objectiu descobrir una manifestació artística amagada, fent viatjar els concursants a través del temps a partir de diversos llocs relacionats amb el patrimoni i la història d’Andorra. Aquesta activitat es va iniciar el 13 de maig, a les deu del matí, i s’allarga fins el 26 de maig, a les dotze de la nit, i s’hi pot jugar de manera lliure durant aquest període.

Les altres activitats organitzades amb motiu del Dia internacional dels museus han estat el concert de l’ONCA 'Músiques, cançons i fronteres'; la visita teatralitzada organitzada per FEDA 'Fhasa, la llum a la seva llar', i diverses jornades de portes obertes a gran part dels equipaments museístics del país.

Cal tenir present que dotze dels catorze museus que hi han participat han fet les jornades de portes obertes del 17 al 19 de maig, a excepció del Museu de la Moto i el Museu Carmen Thyssen Andorra, que han tingut accés gratuït el dia 18 de maig.

stats