Cultura 28/05/2018

Prop de 3.000 visitants a l'exposició 'Art a Portugal. 1850 - 1960'

La mostra ha comptat amb 42 obres de més de 28 artistes, que comprèn el període de la segona meitat del segle XIX fins a mitjans del segle XX, on queden reflectits tots els moviments pictòrics

Ara Andorra
2 min
El cartell de la mostra.

Andorra la VellaL'exposició 'Art a Portugal. 1850 - 1960' ha rebut 2.753 visitants durant els dos mesos i mig que ha estat exposada al Museu del Tabac. L'exposició es va inaugurar el 8 de març i va tancar el 25 de maig.

'Art a Portugal. 1850 - 1960' ha estat la primera exposició a Andorra sobre artistes portuguesos. El Museu del Tabac ha volgut, amb aquesta mostra, acostar als ciutadans d’Andorra, i en especial als d'origen portuguès, un bocí de la seva cultura. La mostra ha comptat amb 42 obres de més de 28 artistes, que comprèn el període de la segona meitat del segle XIX fins a mitjans del segle XX, on queden reflectits tots els moviments pictòrics. L’exposició ha comptat amb la col·laboració del MNAC-Museu do Chiado i de la Casa Museu Anastacio Gonçalves, d’on provenen totes les obres exposades.

El 5 de maig, en col·laboració amb l'Institut Camões i amb motiu de l'exposició i del Dia de la Llengua Portuguesa i de la Cultura CPLP, es va celebrar un acte al vestíbul del Museu del Tabac en què van participar 97 persones. En aquest acte, estudiants de llengua portuguesa de totes les edats i de tot el Principat d'Andorra, acompanyats de familiars i amics, van llegir fragments de contes i poesia portuguesa i que, en acabar, van visitar l'exposició temporal.

Durant tota aquesta setmana fins al 3 de juny encara es podrà visitar al Museu del Tabac l'exposició 'Portugal e a Grande Guerra' (Portugal i la Gran Guerra) que qüestiona i explora els orígens, l’impacte i les memòries de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), analitzant diversos aspectes de la participació portuguesa en aquell conflicte global. A través d'una minuciosa documentació fotogràfica, s’hi tracten els motius polítics, els moviments socials, el paper de les dones, el món de les trinxeres, els fronts africà i europeu i els impactes duradors del conflicte en la memòria col·lectiva. Aquesta exposició és fruit d'una col·laboració conjunta del Museu del Tabac i la Universitat d'Andorra amb el patrocini de l'Institut Camões i la Fundació Julià Reig i el suport de l'ambaixada de Portugal.

stats