Cultura 20/02/2019

Protegit l'entorn de l'església de Sant Marc i Santa Maria d'Encamp

El de Sant Serni de Llorts s'ha publicat al BOPA i està pendent d’al·legacions

M. M. / M. P. / T. N.
2 min
Església de Sant Marc i Santa Maria, a Encamp. / SFG

Andorra la VellaEl consell de ministres ha aprovat l'edicte que defineix els entorns de protecció de l'església de Sant Marc i Santa Maria d'Encamp, així com els criteris que han de regir les intervencions sobre els monuments i les àrees més pròximes, que inclouen el cementiri parroquial d'Encamp i les finques pròximes del bé. D'aquesta manera, el bé cultural se suma als onze entorns de protecció delimitats, que són l'església de la Santa Creu de Canillo, l'hotel Rosaleda, la vall del Madriu-Perafita-Claror, el pont de la Margineda, el jaciment de la Roureda de la Margineda, la Farga Rossell, la zona arqueològica del Roc d'Enclar, l'església de Santa Coloma, l'església de Sant Joan de Sispony, Casa Rull de Sispony i els dos santuaris de Meritxell.

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha aclarit que l'executiu actual no pensa canviar el radi dels entorns de protecció, passant de 20 als 100 que es contemplaven anteriorment, perquè "voldria un canvi legislatiu". "No estem en disposició d'entrar un projecte de llei", ha declarat Cinca, que també ha deixat la porta oberta al futur Govern i Consell General a canviar dita llei "si ho creu oportú".

L'objectiu que persegueix el ministeri de Cultura creant entorns de protecció és salvaguardar els valors patrimonials i culturals del bé protegit, com per exemple el valor de les característiques que configuren el context que dona suport al bé. Per al 2019, el pressupost contempla que incorporin zones de protecció les esglésies de Sant Joan de Caselles, Sant Miquel d'Engolasters, Sant Martí de la Cortinada, Sant Climent de Pal, Sant Romà de les Bons i la Torre dels Moros, així com la Casa de la Vall. L'entorn de protecció de l'església de Sant Serni de Llorts ja ha estat publicat al BOPA i està pendent d'al·legacions.

stats