Cultura 09/10/2017

El quartet Impressions tanca el cicle ONCA Bàsic

La formació oferirà un concert el 21 d'octubre al museu Carmen Thyssen Andorra sota el títol 'Escenaris'

Ana
1 min
Dos dels membres del quartet. / ONCA PRODUCCIÓ

Andorra la VellaL’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra -entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà- tancarà el cinquè cicle ONCA Bàsic amb l’actuació del quartet Impressions i la proposta 'Escenaris'. El concert tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre, a les 20 hores, al museu Carmen Thyssen Andorra. La proposta s’emmarca en una doble activitat, que s’iniciarà amb la visita guiada a l’exposició permanent a càrrec de la direcció del museu, i acte seguit, es durà a terme aquest concert dissenyat per posar música a les obres pictòriques.

El quartet, format pels músics de l’ONCA Pere Bardagí i Josep Martínez Reinoso (violins), Laia Capdevila (viola) i Daniel Claret (violoncel), presentarà un programa musical que vol donar so al recorregut per les obres de la col·lecció permanent, a través del quartet de corda. Sota el títol 'Escenaris', l’actuació començarà per 'Vistes al mar' de Toldrà, peça que es vincularà amb les obres de Casas i Meifrèn.

Per amenitzar l’obra de Matisse i l’art vinculat a París, la formació interpretarà un arranjament de la 'Suite Dolly' de Fauré. Per finalitzar, es tocarà el segon moviment del 'Quartet americà' de Dvorák en referència a totes les obres pictòriques de Nova York. Segons Josep Martínez Reinoso, ideòleg d’aquesta iniciativa musical, “la proposta s’emmarca en la voluntat de fer un viatge musicopictòric que transporti el públic a través del so i la vista”. El concert compta amb la col·laboració del museu Carmen Thyssen Andorra i per assistir-hi cal fer la reserva prèvia al telèfon (+376) 800 800.

stats