Cultura 28/11/2020

Què queda per catalogar de Casa Rossell?

Adjudicats els darrers treballs de l'inventari per 130.000 euros i un any i mig de feina, aproximadament

Ara Andorra
1 min
Inventari dels béns de Casa Rossell en fases anteriors. / Arxiu ANA

Cultura ha adjudicat els treballs d'inventari de les fases IV, V i VI dels béns mobles de Cas Rossell a l'empresa Retoc per un import total de 130.500 euros. Segons l'executiu, l'objectiu de la contractació és posar en valor el patrimoni històric i cultura.

L'adjudicació permetrà l'inventari, en la fase IV, del material tèxtil que encara no s'ha inventariat com la roba de vestir, de casa o religiosa, entre d'altres. Ja de cara a la fase V, es farà l'inventari de tots els objectes relacionats amb l'agricultura i la ramaderia, i la darrera fase es dedicarà a l'inventari del mobiliari i altres objectes domèstics que restin. Quant als terminis, està previst que la fase IV es desenvolupi entre aquest mes de desembre i el juny del 2021, la fase V entre el juny i el setembre del 2021, i finalment, la fase VI serà entre el setembre del 2021 i el març del 2022.

Es calcula que es poden inventariar uns 3.000 objectes amb la qual cosa es donaria per finalitzat l'inventari. La primera fase es va fer fa 14 anys i es van inventariar 7.000 objectes. La segona fase va ser el 2018, amb un miler d'objectes i la tercera va ser feta el 2019, amb 1.386 objectes. Cal recordar que la Casa Rossell d'Ordino, documentada des del segle XVI i una de les més importants d'Andorra, ha guardat un gran nombre d'objectes, i els inventaris que s'hi fan serveixen per conèixer què hi ha i en quin estat es troba.

stats