Cultura 27/10/2021

Record al Sant Julià de Lòria dels anys 50 per celebrar el Dia mundial del patrimoni audiovisual

L’Arxiu Nacional impulsa una nova acció de difusió del fons guardat amb la promoció d’un nou vídeo sobre el fons cinematogràfic de la família Cairat

ANA
1 min
Una imatge de l'arxiu de la família Cairat.

Andorra la VellaL’Arxiu Nacional impulsa una nova acció de difusió del fons guardat amb la promoció d’un nou vídeo sobre el fons cinematogràfic de la família Cairat, de Sant Julià de Lòria, per celebrar el Dia mundial del patrimoni audiovisual que es commemora el 27 d’octubre.

El fons, que ara veu la llum pública, va ser dipositat a l’arxiu per la família Cairat el 13 de novembre de l'any 2000, amb motiu de la campanya de recuperació del patrimoni cinematogràfic que va portar a terme l’arxiu durant aquest període. És el primer fons que es va recuperar en la campanya i és dels pocs en format de 9,5 mm.

Després d’una restauració acurada s’ha pogut visualitzar la vida a Sant Julià de Lòria als anys 50 del segle passat: festes majors, visites oficials, vida quotidiana, Carnaval, el poble, sortides al riu, la vida quotidiana i també la política. En aquest petit audiovisual d’homenatge s’ofereix un tast dels 84 documents que es poden consultar a l’Arxiu Nacional. El vídeo s'ha difós per les xarxes socials.

stats