Cultura 02/01/2018

Rècord de visitants al Museu del Tabac

L'any 2017 han visitat les instal·lacions 20.045 persones, un 39% més que al 2016 i la xifra més alta des de la seva obertura, el 2013

ARA Andorra
2 min
El fotògraf Juan Torre explica la fotografia que va fer a la cantant Luz Casal.

Andorra la VellaEl Museu del Tabac va rebre la visita de 20.045 persones durant el 2017, unes dades que representen un increment del 39,34% respecte a l'any anterior (15.130 visitants). D'aquesta manera, la instal·lació ha batut el seu rècord històric en nombre de visitants en un any. El museu va obrir el 2003 i des de llavors han passat per les exposicions més de 150.000 persones. De fet, informen des del museu, des des del 2003 els visitants han mantingut una línia a l'alça.

A més, d'aquest 2017 destaca l'augment de visitants durant el novembre, que és considerat un mes de temporada baixa (l'alta va de maig a octubre). Durant el novembre han visitat el museu més de 1.000 persones. Amb tot, els mesos de més afluència de turistes han estat maig, agost i setembre.

Dels visitants rebuts, el 46% han estat grups, el 44% han estat particulars i famílies, i el 10% escolars. Per nacionalitats, la instal·lació ha rebut persones de fins a 44 països diferents, entre els quals cal destacar França (48%), Espanya (19%), Andorra (15%), Regne Unit (2%) i Alemanya (2%). Aquestes xifres han representat un increment del 12% dels visitants de parla francesa i d'un 3% del públic alemany.

Les xifres rècord en el nombre de visitants s'han donat tant a les exposicions temporals com a l'exposició permanent. Però l'increment final ha estat degut, "en part, per l'oferta d'exposicions temporals", que han estat un total de set, entre elles 'El Món a la fi del Món', 'URBS', 'Surrealisme a Catalunya' o 'Gaston-Louis Roux i l'avantguarda'. Així mateix, també han contribuït als increments activitats paral·leles com les visites guiades pels comissaris de l'exposició 'Surrealisme a Catalunya' i 'Vides inacabades', un taller infantil a càrrec de La Moixera al juny, dos campus de robòtica al juliol, un concert de corda i un d'orgue i percussió amb motiu dels Vespres d'estiu, i una presentació a les associacions amb diversitat funcional de l'exposició 'Imatges per tocar'.

Finalment, el Museu del Tabac informa que aquest 2018 amplia la superfície de la sala d'exposicions temporals, que comptarà ara amb més de 100 metres lineals expositius, fet que permetrà organitzar mostres "més completes i diverses".

stats