Cultura 18/10/2021

Un recorregut inèdit per la vida d'Alfons Valdés

L'Estudi inaugura l'exposició '4 replans'

M.P.
2 min
L'artista Alfons Valdés.

OrdinoDesprés de la seva darrera mostra individual el 2013, l'artista Alfons Valdés torna a exposar les seves obres en solitari a l'edifici sociocultural L'Estudi i esdevé el segon pintor que ho fa en el marc del programa d'exposicions de La Capsa de les Valls del Nord, prenent així el relleu a l'exalumna Rosa Mari Rosell. La inauguració té lloc aquest dilluns a la tarda i es podrà visitar fins al proper 18 de novembre.

Segons ha indicat Valdés, l'exposició vertical '4 replans' és una mostra inèdita que explica la seva infància a Barcelona i la seva descoberta de la natura quan arriba Andorra, i així es pot comprovar gràcies a la incorporació d'elements com el riu o colors com el blau, el groc o el verd intens dels camps en les seves obres.

Els quadres fan una transició des de la foscor fins als colors més vius, representant com era la seva llar a la capital catalana i com va enriquir-se de coneixement quan va arribar a Andorra, on va aprendre multitud de tècniques pictòriques de la mà de Sergi Mas entre el 1985 i el 1987. Així doncs, l'exposició ve definida per l'esperit de la filosofia taoista i el respecte per la natura.

En total es poden trobar una trentena d'obres abstractes repartides entre pintures i objectes. Totes elles estan a la venda i per adquirir-les és la direcció de La Capsa qui posa en contacte els compradors amb l'artista.

Algunes de les obres que conformen l'exposició '4 replans' d'Alfons Valdés.
Algunes de les obres que conformen l'exposició '4 replans' d'Alfons Valdés.
stats