Cultura 16/05/2017

Recorregut pels més de mil anys d'existència dels samurais

La conferència d’un expert difon la història real dels guerrers japonesos

Ana
1 min
L'historiador i investigador, Jonathan Lopez-Vega, ha repassat els més de mil anys d'existència dels samurais. / C.B. (ANA)

OrdinoAquest dimarts s'ha celebrat a Ordino l'última de les conferències del cicle Geografies, dedicat a la cultura japonesa. El ponent d''Una història de samurais, amb H majúscula' és un expert en el país nipó. Jonathan Lopez-Vera és investigador i professor de la Universitat Pompeu Fabra, expert de la història japonesa premoderna, autor del blog www.historiajaponesa.com i del llibre 'Historia de los samurais'.

L'interès de Lopez-Vera pels samurais va començar quan tenia 13 anys arran d'una sèrie televisiva. Precisament, aquesta sèrie televisiva retratava una visió dels samurais, la del mite i la llegenda, que l'historiador no rebutja, però considera que s'ha de complementar amb el coneixement de la història real.

A través d'aquesta conferència, amb un to divulgatiu i distès, el professor intenta fer arribar la història dels samurais a un públic general que no necessàriament tingui coneixements previs sobre la temàtica. Lopez-Vega repassa els més de mil anys d'existència dels samurais, centrant-se sobretot en el seu origen i la seva desaparició.

El conferenciant ha celebrat que s'hagi dedicat aquesta primera edició de Geografies al Japó i ha valorat molt positivament el nivell dels convidats, com ara la professora Shigeko Suzuki. Al cicle encara li queden tres sessions de cinema japonès i dos tallers abans de finalitzar el dia 21 de maig.

stats