Tornen les recreacions històriques al jaciment de la Margineda

El segon Festival de Recreació Històrica d'Andorra s'adapta al públic familiar

Després de l’èxit de la primera edició, el comú d’Andorra la Vella torna a celebrar el Festival de Recreació Històrica Andosioi, ambientat en l’Edat Mitjana a Andorra. Vint activitats gratuïtes i destinades al públic familiar que es duran a terme els dies 23 i 24 de juny al jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda.

L’objectiu de la recreació és donar a conèixer la història i la cultura andorranes, tant a la gent del país com als turistes. És per això que en la segona edició s’han augmentat el número de tendes i de recreacions. També s’han ampliat l’oferta de tallers, sempre pensant en el públic infantil. Repeteixen activitats com el 'soft combat', un estil de lluita lent i amb armes toves amb el qual els infants practicaran moviments de combat, o el taller sobre llegendes medievals, que serà la primera vegada que es realitzi.

A més, el festival amplia les visites al jaciment arqueològic a causa de la bona acollida que van tenir l’any passat. Per fer-ho comptaran amb dos arqueòlegs, encarregats de guiar els tres torns de visites o de partir el grup en cas que sigui molt nombrós.

L’esdeveniment compta amb un pressupost de 13.000 euros, més de la meitat provinents de Molines Patrimonis, mentre que la resta corresponent al comú de la capital i a Govern.