Cultura 10/10/2017

Regirarocs farà les excavacions a l'antic cementiri de l'església de Santa Coloma

El Govern adjudica els treballs arqueològics, que duraran entre un mes i un mes i mig, a l'empresa andorrana per 7.500 euros

Ana
1 min
Imatge de l'església de Santa Coloma. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl departament de Patrimoni Cultural ha contractat els treballs relatius a l'excavació arqueològica de l’antic cementiri situat a l'església de Santa Coloma a l'empresa andorrana Regirarocs, per un import de 7.500 euros, segons informa el Govern. Les tasques encomanades consisteixen en l'excavació de les tombes documentades durant l'obertura d'una rasa el mes d'agost passat.

El passat estiu es van dur a terme els treballs tècnics d'instal·lació de les connexions telefòniques i elèctriques per poder realitzar el videomaping que projectarà els frescos de Santa Coloma dins el seu entorn original. Per instal·lar el cablejat es va obrir una rasa de 40 centímetres. En aquest procés, es van detectar quatre tombes que el Departament de Cultura va estimar que s'haurien d'analitzar prèvia excavació arqueològica.

Cal dir que durant les pròximes setmanes l'empresa Regirarocs començarà l'excavació que es preveu que s'allargarà entre un mes i un mes i mig, en funció de les restes que hi puguin aparèixer. Paral·lelament, l'empresa adjudicatària de la projecció dels frescos, la UTE Burzon&Comenge i Playmodes, està treballant per enllestir aquest treball audiovisual que es mostrarà al públic la primavera de l'any vinent.

stats