Cultura 26/05/2019

Reivindicar les bandes sonores

El Duo de cine actua en el marc del festival Ull NU, posant música de pel·lícules

M. F.
2 min
Actuació de Duo de cine en el marc del festival Ull Nu. / T. N. (ANA)

Andorra la Vella“Què millor que fer un concert de música de cinema” en un festival sobre el setè art? Això és el que van pensar el violinista Àlex Arajol i la pianista Míriam Manubens (Duo de cine), quan se’ls va proposar oferir una actuació en el marc del festival Ull Nu, materialitzant d’aquesta manera la primera col·laboració de l’ONCA en aquest esdeveniment cinematogràfic. Sota el títol ‘Tastet de grans bandes sonores’, Manubens i Arajol han ofert als Jardins de Casa de la Vall un “petit recorregut” per grans pel·lícules que estan “a la retina” de moltes persones i que els músics volen que s’associï, també, amb la seva música, tal com explica Arajol.

Arajol reivindica que hi ha “grans compositors de bandes sonores” com John Williams (del que han ofert ‘La llista de Schindler’) o Henry Mancini (han tocat ‘Moon River’, ‘Esmorzar amb diamants’) que han estat “eclipsats” pels grans noms de la música clàssica i que en canvi també han estat “molt importants”. “Què seria una pel·lícula sense una banda sonora?”, es demana, de fet, Arajol.

Pel al festival Manubens i Arajol han intentat escollir un repertori “molt amè” que a banda de les peces de Mancini i Williams esmentades ha inclòs ‘La vida és bella’, de Nicola Piovani; la ‘Dansa hongaresa número 5’ de Johannes Brahms, que es va fer servir a ‘El gran dictador’; ‘El cop’ d’Scott Joplin; ‘El piano’, de Michael Nyman; ‘You’ve got a friend in me’ (‘Toy Story’), de Randy Newman; l’‘Ària de la Suite número 3’ de Johann Sebastian Bach, que es va fer servir a la pel·lícula ‘Seven’; ‘West Side Story’ de Leonard Bernstein; ‘He’s a pirate’, del film ‘Pirates del Carib’, de Hans Zimmer i ‘Another day of Sun’ (‘La La Land’), de Justin Hurwitz.

stats