Cultura 25/07/2021

Rentat de cara a vuit refugis no guardats del país

Les obres es centraran en impulsar tasques de repàs i millora dels entorns exteriors

ARA Andorra
2 min
El refugi del Parc Natural de Sorteny.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat aquesta setmana la licitació per impulsar treballs de manteniment i millora de diversos refugis de muntanya no guardats del país. Aquesta primera fase de treballs es centrarà en vuit refugis: refugi de Claror; refugi de Perafita; refugi del Riu dels Orris; refugi de cabana Sorda; refugi de Coms de Jan; refugi de les Fonts; refugi del Pla de l’Estany i refugi de FontVerd.

La voluntat és, segons ha explicat el ministre Filloy, “oferir una bona imatge del refugis atès el servei que presten als usuaris tant nacionals com als visitants”. Concretament, les obres es centraran en impulsar tasques de repàs, millora i pintat d’elements de fusta (rètols, llindes i sostres), millora i pintat d’elements metàl·lics (portes, porticons i finestres) i millora dels entorns exteriors (reparacions i anivellament de paviments, zona de focs, bancs i taules existents). A més, també es preveu la reparació de parets exteriors i cobertes i millores i canvis interiors. Tots els desplaçaments aniran a càrrec del contractista, inclosa la contractació dels vols d’helicòpter.

Obres de millora al refugi del Comapedrosa

De manera paral·lela, el Govern també ha aprovat la licitació de la primera fase de les obres de millora del refugi guardat del Comapedrosa. Les obres impulsaran la instal·lació de vàters secs a l’exterior del refugi i la instal·lació d’un grup electrogen amb motor de gas (per substituir l’actual amb motor de gasoil), i incloure també la instal·lació d’una línia de vida a la coberta.

En ambdós casos, el concurs és de procediment obert, modalitat ordinària i nacional. El plec de bases es podrà descarregar-se de manera gratuïta a la pàgina web www.tramits.ad o www.e-tramits.ad (enllaç Edictes i plecs de bases), i també es podrà recollir de manera presencial al Servei de Tràmits. Les empreses interessades tenen temps fins el proper 26 d’agost per presentar oferta.

stats