Cultura 25/04/2022

Continua la restauració dels aparells de Ràdio Andorra

Es vol tenir enllestida la conservació abans del trasllat de les dependències del Ministeri de Turisme

Redacció
1 min
Emissor Ràdio Andorra

EncampSeguint el calendari previst, aquest mes de d’abril s’han reprès els treballs de conservació i restauració dels emissors i altra maquinària radiofònica de l’edifici de l’antiga Ràdio Andorra a Encamp. Aquests treballs permeten la conservació d'un bé cultural "d’especial significació per a la història del país", segons destaca el Govern en un comunicat, i deixar-la a punt abans del trasllat de les dependències del Ministeri de Turisme i les oficines d’Andorra Turisme, tal com va anunciar el cap de Govern el passat febrer.

Part dels treballs de restauració els du a terme l’empresa Retoc, que adequarà la màquina més antiga i més icònica de Ràdio Andorra, l’emissor SFR de l’any 1939, que va estar en funcionament fins a principis dels anys 80 del segle passat.

Paral·lelament, des del Departament de Patrimoni Cultural es fan les tasques de conservació i restauració de la resta de maquinària de la primera planta i les seves connexions. 

La intervenció consisteix en fer una neteja superficial (eliminació de taques, regalims, eliminació dels dipòsits d’oli polimeritzat), eliminació dels òxids, posterior inhibició, reintegració matèrica i neteja de la pols de l’interior dels aparells.

La restauració dels emissors i maquinària va començar el 2018. Durant el primer mes de feina es va detectar la presència d’amiant en alguns components de la maquinària. A causa d’això, es van haver d’aturar els treballs de restauració per planificar l’extracció i eliminació de l’amiant.

Durant el 2019, una empresa especialitzada, va fer els treballs de desamiantatge de tota la maquinària de l’edifici de Ràdio Andorra. 

stats