Cultura 10/05/2018

Roland i Sabrina Michaud, els fotògrafs de l'Índia

La veterana parella ha ofert una xerrada sobre el gegant asiàtic al cicle Geografies, que els dedica una exposició

Ana
2 min
Els fotògrafs Sabrina i Roland Michaud, davant de les seves imatges exposades a l'Era d'Ordino. / E. J. M. (ANA)

Ordino"Senyoreta, li agrada viatjar?". És la pregunta que un tímid Roland Michaud li va fer a una jove marroquina, la Sabrina, que va conèixer mentre feia el servei militar a Rabat. Dos anys després, el 1958, es van casar i van iniciar una vida plena de viatges, sobretot a l'Àsia. Als anys 60 van recórrer durant quatre anys diversos països asiàtics, i després es van quedar a viure un any a Afganistan i un altre any a l'Índia, un subcontinent que, des d'aleshores, han visitat freqüentment, l'última vegada fa un parell d'anys. Roland Michaud (Clermont-Ferrand, 1930) i Sabrina Michaud (Rabat, 1938) han estat convidats per oferir un col·loqui a L'Era d'Ordino, dins del cicle Geografies. Els Michaud han explicat que l'Índia és un país molt complex, que s'ha de conèixer a poc a poc.

La parella volia dedicar-se a al fotografia, i van anar perfeccionant la tècnica, sense pressa. Els Michaud van aconseguir esdevenir fotògrafs professionals i, a més, escollint ells els temes, sense haver-se de sotmetre als mercats. De fet, els autors han publicat una trentena de llibres de fotografia.

Geografies també ha muntat una exposició dels Michaud, 'L'Índia dins un mirall', que es podrà visitar fins al dia 20 de maig a L'Era d'Ordino. La mostra conté imatges de l'extraordinària riquesa cultural i social del país, que els Michaud contrasten amb miniatures i gravats de diversos segles, demostrant que la societat índia continua mantenint els esquemes tradicionals.

La pròxima activitat del cicle Geografies tindrà lloc aquest divendres, a les set de la tarda a L'Era d'Ordino, amb la presentació de l'empresa cultural CineAsia, dedicada a la promoció del cinema i de les cultures asiàtiques. Enrique Garcelán i Gloria Fernández parlaran de la potent indústria del cinema de l'Índia: Bollywood.

stats