Cultura 20/02/2019

Ros recalca que els Premis Sant Jordi "són una aportació molt positiva i directa en l'educació"

El primer premi està valorat en 300 euros, i el segon en 150

Marc R. Fort
1 min
En l'acte de presentació dels Premis literaris Sant Jordi 2019 hi han participat Javier Afaya, director de l'escola espanyola Maria Moliner; l'ambaixador espanyol Àngel Ros; la consellera d'Educació de l'ambaixada d'Espanya, Yolanda Varela; Pilar Durán, coordinadora dels Premis literaris Sant Jordi, i Carmen Rivera, directora de Bomosa. / M. R. F.

Andorra la VellaLa conselleria d'Educació de l'ambaixada d'Espanya i el col·legi espanyol Maria Moliner han presentat aquest dimecres la 37a edició dels Premis literaris Sant Jordi, que compta amb el patrocini de Bomosa. L'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, ha descrit aquest esdeveniment com "una aportació molt positiva i directa en l'educació dels nens i les nenes", afegint també que "estem davant d'un acte que ja és històric a Andorra".

Els premis s'atorgaran indistintament als treballs escrits tant en castellà com en català, a més d'un premi especial per aquells que s'animin a escriure una obra en anglès, francès o portuguès. El concurs posseeix quatre tipus d'estils: poesia, narrativa, teatre i assaig. Es divideix en dues modalitats; la primera comprèn la franja de 12 a 14 anys, i la segona de 15 en endavant. Per cada modalitat s'atorgarà un premi valorat en 300 euros i un segon de 150 euros.

La presidenta de Bomosa, Carmen Rivera, ha mostrat la seva satisfacció per poder col·laborar en aquests premis, i "esperem fer-ho molts anys més". Per la seva banda, la coordinadora dels Premis literaris Sant Jordi, Pilar Durán, ha volgut recalcar que "s'ha d'animar a tots els nens i nenes a participar en aquest esdeveniment", i ha conclòs dient que "l'any passat vam repartir quasi 4.000 euros en premis entre els 460 alumnes que hi van participar".

Javier Alfaya, director de l'escola espanyola Maria Moliner, ha fet èmfasi en el fet que "els premis són una mostra molt clara de l'èxit del sistema educatiu d'Andorra". A més, "gràcies a aquest esdeveniment, els alumnes disposen de més capacitat critica i d'anàlisi". Els principals requisits per poder participar són ser alumne d'un dels tres sistemes educatius, i com a mínim de secundària.

stats