Cultura 25/03/2019

'Sakura Hanami', al Parc Central

La tradicional festa de la primavera japonesa celebra la seva primera edició al Principat

Marc R. Fort
2 min
Marsol presenta la Festa de la primavera al Parc Central d'Andorra la Vella. / M. R. F.

Andorra la Vella'Sakura Hanami', la tradicional festa de la primavera japonesa, arriba per primera vegada al Principat el dissabte 30 de març. Aquest esdeveniment coincideix amb la florida dels cirerers, un arbre que, com ha dit Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, "són tot un símbol del nostre país", afegint que avui en dia "la gent viu més les sensacions d'Andorra al carrer". La festa, que se celebrarà al Parc Central d'Andorra la Vella i que ha estat organitzada per Event 3.0, compta amb un programa molt variat i amb activitats directament relacionades amb el país del sol naixent.

Aquells que vulguin degustar postres del Japó ho podran fer gràcies a Sushi and Gong, el restaurant que estarà ubicat en un envelat i que comptarà també amb una zona de pícnic. A les 12 hores, el conjunt Taiko Enishi, vinguts expressament des del Japó, realitzaran una actuació de tambor japonès. A les 12.30 hores, es faran diversos tallers d'origami i de bonsais i a les 13.30 hores una exhibició de kendo a càrrec de l'Associació Esportiva del Lycée Comte de Foix. L'acte s'allargarà fins a la nit, i durant el transcurs de la tarda les actuacions i els tallers variats continuaran. En aquesta primera edició, a banda del restaurant Sushi and Gong, també hi estarà present una parada de degustació de te, un altre de venda de bonsais i una de tractaments de bellesa a l'estil japonès. Durant tot el dia i per aquells que ho vulguin s'instal·larà un 'photocall' de temàtica oriental.

Un cop arribada la nit l'espectacle continuarà. Segons ha explicat Mònica Codina, consellera de Promoció Turística i Comercial i Recursos Humans, aquest serà "fascinant per tots els amants de la fotografia en especial", ja que els cirerers del parc romandran il·luminats fins que torni a sortir el sol. Codina ha volgut recalcar també que el principal objectiu de la Festa de la primavera és "potenciar la zona d'esbarjo del Parc Central". La meteorologia apunta que el temps serà molt favorable, però el comú instal·larà una carpa per si plogués. Sebastià Vidal, representant d'Event 3.0 i organitzador de l'esdeveniment, ha volgut agrair a Marsol la seva "predisposició i receptivitat en l'acte". Ha afegit també que tots els tallers i activitats seran gratuïtes i que la festa "està pensada exclusivament per la gent del país".

stats