Cultura 01/06/2021

Sandra Pérez, Laia Burgos, María López i Claudia Baró, guanyadores del RECcrea amb el curtmetratge ‘Atrapada'

En aquesta setena edició del concurs s'han presentat un total de 26 originals

ANA
2 min
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, entrega el primer premi pel curtmetratge 'Atrapada'.

OrdinoLes alumnes del col·legi Janer Sandra Pérez, Laia Burgos, María López i Claudia Baró han guanyat el setè Concurs de curtmetratges RECcrea amb ‘Atrapada’. El jurat ha destacat que és un curt de gènere que ha sorprès per la factura professional, pel suspens generat, pel bon ús de la planificació i per unes actuacions excel·lents. En un acte celebrat aquest dimarts a la tarda a l’Auditori Nacional, les guanyadores han rebut de mans de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, un xec regal de 700 euros. El certamen està organitzat pel Servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu amb el suport de Pyrénées Andorra i Ràdio i Televisió d’Andorra.

En segon lloc, amb un premi de 500 euros, han quedat Lisa Calvet, Marc da Costa, Frank Granados, Ian Grau, Hector Mora i Marc Salinas, del Lycée Comte de Foix, per ‘No et deixis caure’. En aquest cas, el jurat ha remarcat la sensibilitat, les bones interpretacions i una planificació molt ben treballada. El director de màrqueting i digitalització de Pyrénées, Àngel Alonso, ha lliurat aquest guardó. Finalment, el director d’RTVA, Xavi Mujal, ha entregat el tercer premi, valorat en 300 euros, que ha estat per a Alexei Leandro, Lissandro Alves i Juan Pablo Castro, també del Lycée, per ‘L’últim’. En aquest cas, el jurat ha destacat l’atreviment i l’esforç que es desprèn d’aquesta proposta de ciència-ficció resultant dels dies pandèmics; un curt explicat amb solvència i recursos tan interessants com la seqüència resum, les el·lipsis, els plans subjectius i, fins i tot, els efectes especials.

El director de màrqueting i digitalització de Pyrénées, Àngel Alonso, lliura el segon premi.
Lliurament del tercer premi per part del director d'RTVA, Xavi Mujal.

Dels 26 originals presentats en aquesta setena edició del RECcrea, en què han participat un centenar d’alumnes de 3r i 4t de segona ensenyança, el jurat en va seleccionar deu com a finalistes. En aquest cas, els seus autors han rebut un diploma i un obsequi. Al final de l’acte s’han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival audiovisual Ull Nu 2022.

El RECcrea ha comptat amb dues fases formatives: el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos i l’Associació Ull Nu va assessorar-los en la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de vuit minuts.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant el discurs del setè Concurs de curtmetratges RECcrea.
Un instant de l'acte.
stats