Cultura 21/02/2019

Sant Julià, la Massana i Andorra Lírica signen un conveni de reconeixement per l'òpera

Permetrà tant l'ampliació del nombre d'escenaris com d'espectacles

Marc R. Fort
1 min
El conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig; la consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo, i el representant d'Andorra Lírica, Guillem Forné, celebren la formalització del conveni. / M. R. F.

Sant Julià de LòriaL'edifici del Molí ha acollit aquest dijous la signatura del conveni d'Andorra Lírica amb els comuns de Sant Julià i la Massana. Aquesta firma implica un acord entre les tres parts que permetrà tant l'ampliació del nombre d'escenaris com d'espectacles que durà a terme Andorra Lírica. El conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig, ha afirmat sentir-se "molt orgullós" i ha afegit que "aquest conveni dona un reconeixement molt positiu a l'òpera".

L'associació Andorra Lírica va ser creada per la soprano andorrana Jonaina Salvador, conjuntament amb altres professionals i amants de l'òpera, amb l'objectiu de promoure la lírica a Andorra i organitzar, d'aquesta manera, una temporada estable d'òpera anual al Principat.

Per la consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo, aquest conveni "és una gran notícia tant per l'òpera com pels seus amants", i ha afegit que "un cop més, la cultura ha unit els dos comuns". El representant d'Andorra Lírica, Guillem Forné, ha volgut agrair als dos comuns el fet que aquest projecte s'hagi convertit en una realitat. Assegura també que "aquest conveni corrobora que Andorra té ganes d'òpera". Pel que fa al comú de Sant Julià de Lòria, les actuacions es duran a terme a l'Auditori Claror i en el cas de la Massana, al teatre de les Fontetes.

Roig, Pozo i Forné han coincidit en el fet que un dels propers objectius serà portar Andorra Lírica més enllà de les fronteres, perquè l'entitat sigui reconeguda en l'àmbit internacional.

stats