Cultura 02/10/2019

Sant Julià organitza unes jornades en memòria de Robert Capa

Les activitats es desenvoluparan entre els dies 7 i 13 d’octubre, aprofitant l’exposició del fotògraf que hi ha al Museu del Tabac

A. S.
2 min
Silvia Fernàndez i Meritxell Tereul durant la presentació de les jornades. / A.S.

Sant Julià de LòriaLa 8a edició de les jornades temàtiques lauredianes se celebrarà del dia 7 al 13 d'octubre sota el nom de Jornades Capalauredianes. La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, ha explicat que les jornades sempre giren al voltant de l'exposició temporal que hi hagi al Museu del Tabac, que enguany és "sobre Robert Capa, d'aquí el títol de les jornades". Teruel ha assegurat que han intentat que les activitats culturals i familiars que es faran "siguin atractives per a tots els gustos, no només pels amants de la fotografia".

Robert Capa és considerat un dels millors fotògrafs de guerra i per això, una de les principals activitats durant la setmana serà la projecció de 'La maleta mexicana' a l'Auditori Rocafort el dimarts dia 8 a les 21.30 hores. El documental explica la història dels 4.500 negatius, que es van trobar als anys 70 a Mèxic, dels fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David 'Chim' Seymour que van fer durant la Guerra Civil espanyola i que s'havien donat per perduts. Una altra de les novetats és el taller de fotografia nocturna a càrrec del fotògraf Sergi Pérez del dimecres 9 d'octubre a les 20 hores, ha explicat Sílvia Fernàndez, responsable del Museu del Tabac. "El taller començarà al museu i després se sortirà per Sant Julià a fer fotografia nocturna".

Enguany, també hi haurà dos 'scape rooms' que organitza el museu el dissabte, un de familiar al matí i un per adults a la tarda. "El familiar es basa en dues actrius que simulen ser treballadores de la fàbrica i necessiten ajudada per eliminar una papallona que es menja la planta del tabac, i el d'adults escenifica també a dues dones, però aquestes formen part de la resistència contra el feixisme i han de mantenir l'anonimat d'uns compatriotes", ha declarat la responsable del museu, qui ha confirmat que totes les activitats requeriran reserva prèvia. Ja per acabar, la consellera també ha dit que aquestes jornades sempre tenen una bona rebuda, "sobretot en la canalla i bastant públic".

stats