Cultura 09/11/2018

La segona edició de l'Entrepyr vol crear una xarxa entre els refugis de muntanya

El projecte es presentarà els dies 16 i 17 de novembre en el II col·loqui Internacional de Refugis Pirinencs

Ana
1 min
El refugi de l'Illa està situat a gairebé 2.500 metres d'alçada, a la parròquia d'Encamp. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaLa Federació Aragonesa de Muntanyisme (FAM) i la Federació Francesa de Clubs Alpins i de Muntanya (FFCAM) presentaran el projecte Entrepyr II, que busca crear un nou model de turisme que serveixi per proporcionar les eines de promoció a pràcticament tots els refugis del Pirineu. L'Entrepyr II es presentarà en el marc del II col·loqui Internacional de Refugis Pirinencs, que es durà a terme al municipi aragonès de Benasque els dies 16 i 17 de novembre.

Des d'Entreyr II es vol crear les sinergies necessàries entre els socis per elaborar itineraris que connectin un centenar de refugis de la zona. La informació, complementada amb dades d'interès per als visitants, estarà disponible a través d'una pàgina web i comptarà amb un sistema de reserves conjunt. A la vegada, un altre dels objectius del pla és millorar la sostenibilitat ambiental i posar en marxa dos espais de feina per a les empreses i les entitats vinculades amb els refugis de muntanya, una associació transfronterera i un observatori pirinenc de refugis de muntanya. El projecte compra amb un pressupost de 1.498.600 € aportat entre tots els socis implicats.

El projecte incorpora com a socis la Universitat de Toulouse III (Paul Sabatier), el Parc Nacional dels Pirineus, el Conselh Generau de Aran, el govern d'Aragó, el Govern d'Andorra i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. A més, participen com a entitats associades el Centre d'Excursionistes de Catalunya, la Unió Excursionista de Catalunya i la Federació Navarra d'Esports de Muntanya i Escalada. Totes elles formaran part del pla per potenciar la xarxa de refugis a la zona dels Pirineus que abasta el primer Entrepyr.

Entrepyr II és un dels projectes del programa de Cooperació Territorial Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA).

stats