Cultura 13/03/2019

Segona actuació del cicle 'Vermuts musicals' a càrrec dels Petits Cantaires Lauredians

En el marc d’Ordino Clàssic, el concert tindrà lloc aquest diumenge a Arcalís

Agència Ana
2 min
Els Petits Cantaires Lauredians. / ORDINO CLÀSSIC

OrdinoEl comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la segona actuació del cicle 'Vermuts musicals' que s’emmarca dins la programació d’Ordino Clàssic. El concert tindrà lloc el proper diumenge 17 de març, a la terrassa Mortiz, a la zona de l’Hortell, del camp de neu Ordino-Arcalís, a les 13 hores, i anirà a càrrec dels Petits Cantaires Lauredians, dirigits per Òscar Sánchez.

Aquesta formació coral proposa un programa amb el qual els seus joves membres han après a cantar polifonia. Una bona part de les obres son cànons d'estils molt diferents, que van des del cant gregorià fins al musical 'Laudemus Virginem', del Llibre Vermell de Montserrat. Interpretaran peces com 'Par mon outrage', de Pietro Rosati; 'L'oiseau sauvage', de Cecile Capomaccio; 'Ensemble', de Jean-Jacques Goldman; 'Akai Hana' (cançó tradicional japonesa); 'Elle est venue la nuit', basada en un conegut poema de Claude Roy; i cançons més simpàtiques i divertides, com 'El dimoni pelut', de Guida Sellarès; 'Mantusha lupamusha', de Josu Elberdin, i alguna sorpresa més. Un gresol musical que no deixarà indiferent a ningú i que demostra com els més menuts són capaços de gaudir fent música.

Els Petits Cantaires Lauredians van néixer l'any 1971 i, des del principi, aquesta formació té com a objectiu promoure el cant coral a la parròquia de Sant Julià de Lòria. El seu treball es basa en una gran varietat d'estils musicals per intentar educar els més joves en un ampli coneixement músical. Des de la seva creació, aquesta coral ha estat dirigida per mossèn Agustí Marfany, Daniel Areny, Lluís Cartes, Sílvia Pastoret i Maria Saiz, entre d'altres. Actualment està dirigida per Òscar Sánchez.

Amb el cicle 'Vermuts musicals' els alumnes de les escoles de música d’Andorra i les corals infantils tenen l’oportunitat de demostrar el seu talent en un dels seus primers escenaris. Aquestes actuacions tenen lloc en espais de restauració del camp de neu d'Ordino Arcalís i l’objectiu és que esquiadors i visitants puguin fer el vermut acompanyats de música en directe.

D’aquesta manera, Ordino Clàssic dona l’oportunitat als joves músics d’Andorra de compartir cartell amb els grans músics internacionals programats. El concert és gratuït i, en cas de mal temps, es traslladaran a l’interior dels mateixos espais del camp de neu d'Ordino Arcalís.

stats